Asia, Hotels, Indonesia, Yleinen

Hotelli: Kamandalu Ubud / Bali

Kamandalu Ubud oli SE hotelli, johon pääsyä olin odottanut Balin matkaltamme. Harmi vain, että sadekausi näytti mahtinsa ja vettä satoi kuin Esterin perberistä lähes koko sen ajan, kun olimme Ubudissa. Se vähän lannisti tunnelmaa, mutta onneksi meillä oli sadetakit mukana ja hotellin allasbaari oli auki 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mieheni mittailee hotellin tiluksia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kamandalu Ubud sijaitsee hieman Ubudin keskustan ulkopuolella ja kuljimme sinne taksilla. Hotellin palveluihin kuuluu shuttle -kuljetus, jota käytimme myös. Kaikki hotelliin tulevat autot tarkastetaan pommien varalta. Sama käytäntö oli myös Kutan Stones hotellilla. Balilla on ollut muutama terrori-isku ainakin vuosina 2002 ja 2005. Juuri ennen matkaamme myös Indonesian pääkaupungissa Jakartassa oli pommi-isku ja ISIS on uhannut Indonesiaa useilla pommi-iskuilla, joten Balilla oltiin siihen varautuneita. Onneksi mitään ei sattunut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta iloisempiin ja keveämpiin aiheisiin… Meillä oli hotellissa villa, jossa oli oma uima-allas. Jos sää olisi ollut vähän aurinkoisempi, olisimme varmasti nauttineet siitä enemmän. Nyt kävin vain kerran polskimassa sateen keskellä. Hotellin huonekirjassa mainittiin, että ei kannata pelästyä, jos aamulla on apinoita villan pihalla. Ei näkynyt, mutta illalla pimeässä törmäsimme isoon sammakkoon, kun olimme menossa illalliselle 🙂 Myös muutama ”jättiläis” etana näkyi sateen jälkeen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hotelliin kuului (tai ainakin villamme palveluihin) ilmainen aamujooga. Kaikki, jotka minut tuntevat, tietävät etten ole mikään aamuvirkku enkä joogaihminen. No, heräsin joogaamaan aamu seitsemäksi. Onneksi olin vielä niin sekaisin ajasta, ettei se ollut edes vaikeaa. Oli siellä muutama muukin ja onneksi en ollut ainoa kanki Kaikkonen. Näkymät olivat mahtavat ja hyppivätpä apinatkin ohjaajan takana puissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hotelli oli iso ja siinä oli paljon erilaisia puolia ja palveluita. Vähän jäi harmittamaan sade, jonka vuoksi emme päässeet käyttämään hotellin palveluita (infinity pool yms.). Olisimme tietenkin voineet tehdä sitä sun tätä, mutta ei se ole sama asia, kun aurinko ei paista. Mutta varmasti sadekauden ulkopuolella hotelli on aivan mahtava. Jos seuraava kerta Balilla vielä meille koittaa, katsomme että emme matkusta sadekaudella. Olin viime kerralla aivan samaan aikaan Balilla ja silloin aurinko paistoi lähes koko ajan, joten paljon on kiinni myös tuurista. Sen takia luulin, että tämä olisi hyvä aika matkustaa. Mutta onneksi loistavan matkaseuran kanssa se on aivan sama sataako vai paistaako 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA