Asia, Hotels, Indonesia, Yleinen

Hotelli: The Stones Hotel / Legian Bali

The Stones Hotel Bali oli ensimmäinen Balin hotelleistamme. Olemme yleensä mieheni kanssa matkoillamme muutaman päivän yhdessä paikaissa, joten meille kertyy paljon hotelleja (ja joskus motelleja) matkamme varrelle. Olemme alkaneet vähän myös hifistelemään hotellien kanssa. Saatamme välillä ”törsätä” yhden – kaksi yötä todella hienoissa hotelleissa ja muuten menemme hyvillä ja siisteillä hotelleilla.

Marriott’s Autograph Collection, The Stones Hotel Bali sijaitsee Balin kuuluisan Kuta Beach -rannan läheisyydessä. Valitsin hotellin sen sijainnin vuoksi, jotta mieheni Balin ensikertalaisena näkisi Balin turistialueen heti matkan alussa. Halusimme myös olla muutaman päivän aivan rauhassa ja levätä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Auringonlasku ensimmäisenä iltana Kuta Beachillä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koimme heti matkan alkuun ihanan yllätyksen, kun vastaanotto upgreidasi meidät parempaan huoneeseen, pyytämättä. Saimme ihanan Deluxe-huoneen, jossa oli näköala uima-altaalle, ja mikä parasta, kylpyamme parvekkeella :)!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hotelli oli erinomainen ja voisimme mennä sinne hyvin uudelleen. Huoneemme hintaan ei kuulunut aamupalaa, joten tilasimme aamupalan joka aamu huoneeseemme sen jälkeen, kun palasimme aamutreeneiltä hotellin kuntosalilta. (Vielä tässä vaiheessa matkaa ”jaksoimme” kuntoilla ja emme olleet löytäneet paikallisen Bintang -oluen iloja ;).) Kuntosali oli erittäin kattava, siisti ja ilmastoitu! Testasin myös hotellin Spa:n ja varasin ajan mani- ja pedikyyriin. Hoidot olivat rentouttavia, mutta lakkaukset menivät harakoille. Kynsilakka alkoi irrota jo muutaman tunnin kuluttua ja loppu lomasta minulla oli enää kynsilakkaa pottuvarpaissani 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jos haluat nähdä Kutaa ja sen lähialueita helposti, hotellilla pysähtyy paikallinen Kura-Kura TURISTIBUSSI! (kyllä, ne ovat yllättävän käteviä ja kyllä, käytimme niitä). Bussin tunnistaa vihreä-keltaisesta värityksestä, joka näyttää ainakin kaukaisesti kilpikonnalta. Ostimme yhden päivän lipun, joka maksoi 150 000 IDR eli noin 10€. Ensimmäisenä päivänä aloimme käyttämään lippua vasta noin klo:14.00 ja kävimme Seminyakissa päin. Toisena päivänä meillä oli aamulla vielä lipussa aikaa jäjellä ja pääsimme matkalaukkuinemme 35 km päähän Ubudiin, jossa meillä oli varattuna seuraava hotelli. (Balin liikenteessä tuo 35 km matka kestää noin 2 h.) Kura-Kuran säännöissä luki, että matkalaukkuja ei sallita busseihin, mutta kukaan ei tullut sanomaan missään vaiheessa mitään ja myös pari kiinalaista (?) tuli matkalaukkuineen samassa bussissa Ubudiin. Puolustukseksemme huomasimme kiellon vasta, kun olimme jo matkalla bussissa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA