Asia, Hotels, Indonesia, Yleinen

Hotelli: Villa Nero / Gili Trawangan

Saavuimme Gili Cat -yrityksen lautalla Gili Trawangan saarelle. Gili Trawangan on yksi ja vilkkain kolmesta Gilin saaresta. Valitsimme Gili Cat:n, koska se oli maineeltaan paras. Emme halunneet mihinkään lähes uppoavaan purkkiin vaan olimme valmiit maksamaan pari kymppiä lisää mahdollisimman turvallisesta matkasta. Vesi ei ole meidän kummankaan elementti. Sadekauden aikaan meri voi olla aika levoton, mutta onneksi niin mennessä kuin tullessa oli hyvä sää ja meri oli suhteellisen tyyni. Gili T:llä meillä oli varattuna pieni Villa Nero niminen hotelli, joka oli hyvin kohtuuhintainen (n.90€/yö).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lautta lähti Padang Bain pienestä satamasta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hotelli oli mukava yllätys. Se oli pieni, jossa oli ystävällinen henkilökunta. Hotellin omistaja otti jo ennen matkaa ystävällisesti yhteyttä ja järjesti ilman maksua kuljetuksemme Ubudista Gilille ja Gililtä seuraavaan kohteeseemme Seminyakiin. Koko hotellin alue oli siisti ja pienenä lisänä hotellin pihamaalla seikkaili useita töpöhäntäisiä kissoja. Suurin osa saaren kissoista ilmeisesti syntyy töpöhäntinä ja niitä ei leikata niinkuin useimmat turistit ensin olettavat. (Kysyin asiasta hotellin henkilökunnalta ja luin vielä netistä niistä lisää.) Pienenä lisäinfona: saarella ei ole yhtään koiria. Kissojen valtakunta siis – that’s the way i like it!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Töpöhäntä

Hotelli ei ollut aivan sataman läheisyydessä vaan sinne piti kävellä tai käyttää eettisesti epäilyttävää hevoskyytiä. Oppaissa kirjoitettiin, että hevosia ei kohdella kovinkaan hyvin, joten niiden suosimista tulisi välttää. Saarella ei ole yhtään moottoriajoneuvoa, joten hevoset ovat ainoa kuljetusväline. Muutaman ilmeisesti sähköllä käyvän mopon näimme kyllä. Hotelli lainasi myös pyöriä ilmaiseksi, mutta päätimme kävellä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katu hotellille

OLYMPUS DIGITAL CAMERA