Europe, Germany / Saksa, Lifestyle, Yleinen

Pikku vinkki: Outletcity Metzingen / Saksa

Kaikille Outlet-ostoksista kiinnostuneille pikku vinkki Saksaan. Stuttgartin läheisyydestä Baden-Württembergin osavaltiosta löytyy Outlet-taivas Outletcity Metzingen. Outletcity Metzingen sijaitsee noin 25 km päässä Stuttgartin lentoasemalta ja Stuttgartin keskustasta noin 35 km päässä. Itse matkustin Stuttgartin lentoasemalta vuokra-autolla Metzingeniin, joten matka taittui vaivattomasti. Pääset paikan päälle myös julkisilla, kuten esimerkiksi ”Shopping Shuttle” -bussilla. Bussi kulkee neljä kertaa päivässä Stuttgartin keskustan ja Outletcity Metzingenin välillä torstaista lauantaihin. Juna kulkee 30 min. välein Stuttgartin keskustasta ja matka kestää noin 40 min.

Outletcity Metzingen on kasvanut pikku hiljaa 1970-luvulta lähtien. Kaikki alkoi Hugo Boss:n tehtaan perustamisesta ja työntekijöille tarjotusta Outlet-kaupasta. Nykyään Outletcity Metzingenissä vierailee vuosittain noin 3.5 milj. vierailijaa 185:stä maasta. Metzingenissä on yli 70 brändiä edustettuna. Merkkejä löytyy edullisista vähän tyyriimpiin. Muun muassa seuraavat merkit löytyvät Metzingenistä:

 • Burberry
 • Calvin Klein Jeans / Underwear
 • Coach
 • Diesel
 • Fossil
 • Gucci
 • Guess
 • Hugo Boss
 • Jimmy Choo
 • Levi’s
 • Max Mara
 • Michael Kors
 • Nike
 • Oakley
 • Peak Performance
 • Polo Ralph Lauren
 • Prada
 • Superdry
 • Tory Burch

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Matkailuneuvonta löytyy Lindenplatz 4:stä.

Ostajana suosin muutamia merkkejä, jotta säästän aikaa ja teen vain täsmäostoksia liikkeissä haahuilun sijaan. Pidän Burberrystä ja Leviksestä, ja halusin vierailla merkkien liikkeissä. Olen ehdoton takkihullu ja voisin ostaa vain ja ainoastaan takkeja. Yritin katsoa, jos olisin löytänyt nahkatakin esim. Burberryltä hyvään hintaan, mutta kukkaroni onneksi täydellistä nahkatakkia oli vain koossa 32 eli aivan liian pienenä (ja aivan liian kalliina). Lopulta jostain syystä – ehkä aamun aikaisen herätyksen ja lennon vuoksi – ostin koko vierailuni aikana ainoastaan miehelleni tuliaisen Nikeltä. Olin kuitenkin tyytyväinen siihen, ettei rahaa kulunut 🙂 Matkakumppanini sen sijaan löysivät yhtä jos toista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olin yllättynyt siitä, kuinka iso ja laaja Outletcity Metzingen oli. Olen aiemmin vieraillut vain Firenzen lähellä Pradan Outletissa ja Pismo Beachillä Kaliforniassa Outlet-keskuksessa. Näihin verrattuna Metzingen oli todella suuri. Se oli kuin pieni kylä, jossa vain sattui olemaan kauppoja laidasta laitaan. Metzingenissä yli 60:ssä liikkeessä tuotteet ovat koko ajan vähintään -30% alennuksessa. Aina välillä oli vaikea havaita, minkä hintaisia tuotteet todellisuudessa olivat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kävimme seuralaisteni kanssa syömässä Lindenplatzilla sijaitsevassa Olio e Pane -ravintolassa, jossa ruoka oli hyvää. Ravintola oli moderni italialainen, joka oli siisti, tilava ja siellä oli hyvä palvelu. Ravintolassa pistäytyy aivan mielellään ostoksien lomassa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vierailu Metzingenissä oli mukava ja ostettavaa olisi varmasti löytynyt paljon, jos vain yleinen vireystila olisi ollut parempi. Burberryn ystävänä voin sanoa, että Burberryllä oli suuri liike, jossa oli hyvä valikoima. Tuotteissa oli myös hyviä alennuksia ja oli vähällä, ettei yksi jos toinen tuote olisi päätynyt kassalle. Suosittelen vierailua Metzingenissä, jos vain satut olemaan jossain sen lähettyvillä vierailulla!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Auf Wiedersehen!