Asia, Hong Kong, Travel, Victoria harbor, Yleinen

Hong Kong muutamassa tunnissa

En voi väittää olevani suuri Hong Kongin tuntija, mutta voin kertoa sen, mitä itse opin ja tein kaupungissa muutamassa tunnissa. Yritin etsiä ennen matkaani paljon tietoa, mitä Hong Kongissa voisi ja kannattaisi tehdä, jos siellä viettää vain muutaman tunnin. Totuus on kuitenki se, että huonosti lentokoneessa nukutun yön jälkeen ja aikaerorasituksen vuoksi, toivoisi vain pääsevänsä nukkumaan hotellille lennon jälkeen 🙂 Pakottauduimme kuitenkin lähtemään junalla kohti Hong Kongin keskustaa, jotta näkisimme edes jotain kaupungista, jossa emme ennen olleet käyneet.

Kirjoitin jo aiemmassa blogipostauksessani ”Hotelli: Regal Airport Hotel / Hong Kong” Hong Kongin Airport Express -junasta, jolla pääsee helposti, nopeasti ja halvalla Hong Kongin kansainväliseltä lentokentältä (HKG) Lantaun -saarelta kaupungin keskustaan. Meillä oli käytössämme mieheni kanssa hyväksi havaittu Otava kustannuksen Kartta+Opas -kirjasarjan HongKong -opas. Voin suositella tuota kirjasarjaa, mihin tahansa kaupunkiin. Meiltä löytyy omasta kirjahyllystämme Hong Kongin lisäksi Lontoon, New Yorkin, Pariisin ja Rooman oppaat. Kirja on pieni ja kevyt, ja sitä on helppo kuljettaa mukana. Kaupungin eri osat on jaoiteltu osiin ja niistä on kartat sekä suosituimmat nähtävyydet, ruokapaikat yms. esitelty pienimuotoisesti, jotta näkee helposti mihin ainakin kannattaa mennä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Otimme junan lentokentältä Kowloonin asemalle, koska katsoimme, että se on aika keskustassa ja sen läheisyydessä on nähtävää. Olimme myös kuulleet, että Hong Kongin ”taivaanrannasta” eli isoista neonvaloilla loistavista pilvenpiirtäjistä saa paremman kuvan tältä puolelta Victorian lahtea. Kowloonin aseman ulkopuolella oli suuri rakennustyömaa, joka toi oman haasteensa löytää sinne minne halusimme mennä eli Shanghai Streetille ja sen ympäristöön.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kiertelimme päämäärättömästi Shangai Streetin ympäristössä, jossa oli paljon isoja ja pieniä tilpehööri kojuja, kauppoja ja ravintoloita. Suuntasimme kohti ”Goldfish Marketia”, jossa myydään kultakaloja pusseissa kuin mitä tahansa tavaraa, mutta unenpuutteen vuoksi emme jaksaneetkaan aivan sinne asti vaan lähdimme täysin toiseen suuntaan kohti Victorian satamaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lasten harjoitussyömäpuikkoja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Victorian satamassa näimme kuuluisan näkymän pilvenpiirtäjistä. Siellä oli pitkä tasanne, josta sai otettu matkamuistoksi kuvia. Sää oli aika pilvinen, mutta pilvet toivat kivan kontrastin kuviin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kiertelimme kaupungilla noin 3h, jonka jälkeen palasimme takaisin hotellille, koska unenpuute sai yliotteen. Hong Kongista jäi sellainen kuva, että sinne haluaisin mennä uudelleen ainakin kolmeksi – neljäksi päiväksi. Keksin jo nyt monia asioita, joita haluaisin nähdä, vaikka en tunnekaan kaupunkia kovin hyvin. Toki ensimmäisenä haluaisin mennä Hong Kongin Disneylandiin :D, toiseksi Lantaun saarella olevalle suurelle Tian Tan Buddha patsaalle sekä ottaa lautan Macaun kasinoille ja pelata kenties hieman uhkapelejä…

Paluumatkalla Balilta lensimme myös Hong Kongin kautta, mutta tulimme niin myöhään, että emme lähteneet enää keskustaan. Harmi sinänsä, koska juuri silloin olisivat olleet Kiinalaisen uuden vuoden suurimmat bileet!

Alla yksi kauneimmista oviaukoista, jonka olen koskaan nähnyt! ❤

OLYMPUS DIGITAL CAMERA