Europe, France / Ranska, Travel, UNESCO, Yleinen

Matkoja ja niiden fiilistelyä

Minuun on iskenyt muutama päivä sitten taas kuume – matkakuume nimittäin. Kesäloma ja ruhtinaalliset kesälomapäivät houkuttelevat suunnittelemaan yhtä sun toista matkaa sekä hankkimaan tietoa isoista, pienistä ja erikoisista paikoista. Ja jopa matkalaukuista 😀 (Steamline Luggage). Ennen kesälomaani Kroatiaan, Montenegroon ja Bosnia & Hertsegovinaan minulla on yksi kaupunkiloma varattuna…

Pariisi, täältä taas tulen! Tasan kuukauden kuluttua lähden äitini kanssa pidennetylle viikonloppulomalle Pariisiin. En edes muista, milloin viimeksi olisimme olleet jossain pidemmällä yhdessä. Onneksi äitini on yhtä rauhaton kuin minä ja valmis aina matkustamaan. Viihdymme myös hyvin yhdessä ja olemme suunnitelleet yhteistä matkaa jo pitkään, mutta vasta nyt keväällä saimme varattua Finnairin suorat lennot Pariisiin. Mietimme kohdetta ja vaihtoehtoina Pariisin lisäksi olivat muun muassa Lontoo, Barcelona ja Firenze. Päädyimme sitten kuitenkin klassiseen Pariisiin, koska saimme hyvät lennot ja Pariisissa riittää tekemistä ja ostettavaa ;).

IMG_8755

Matkakuumeen iskettyä menin Suomalaiseen kirjakauppaan toiveissani löytää vähän erilainen matkakirja Pariisiin. Yllätyksekseni löysin juuri sellaisen kirjan, jota olin ajatellut haluavani: ”The 500 Hidden Secrets of Paris”-kirja on pariisilaisen journalistin Marie Farmanin kirjoittama, jossa paljastetaan turisteilta tuntemattomia ”salattuja” kohteita. Olen lukenut kirjaa sieltä sun täältä ja siitä on löytynyt mainioita vinkkejä matkalle. Minun vastuulleni oli jäänyt valita hotelli. Pariisissa on kuitenkin satoja hotelleja, joten oli vaikeaa löytää juuri se yksi. Kirjan vinkkien avulla löysin pienen ja kohtuuhintaisen hotellin minulle tuntemattomasta latinalaisesta korttelista. Hotel Henriette Paris on boutique hotelli, joka on kauniisti sisustettu. (Olen varma siitä, että tulen kirjoittamaan hotellista hotelliarvostelun ja suosituksen tänne.)

Olen ollut kaksi kertaa aikaisemmin Pariisissa. Ensimmäisellä kerralla kymmenen vuotta sitten helmikuussa yhden yön. Olin Road Tripillä entisen kumppani kanssa ja ajoimme Saksasta Hollantiin, Hollannista Belgiaan ja Belgiasta Ranskaan. Pariisi oli määränpää, jonka jälkeen ajoimme takaisin Saksaan Luxemburgin kautta. Toisella kerralla kaksi vuotta sitten olin kesäkuussa matkalla veljeni tytön, ystäväni ja hänen poikansa kanssa. Olen halunnut viedä veljeni lapsia matkoille, jotta voimme kerrankin viettää enemmän aikaa yhdessä ja myös kokea jotain unohtumatonta. Veljeni tyttö halusi Pariisiin, joten sinne menimme.

IMG_8976

Tälle matkalle meillä on aikaa äitini kanssa kolme päivää. Olemme kumpikin käyneet kaupungissa, mutta paljon on vielä näkemättä. Olemme jutelleet siitä, mitä haluamme nähdä ja tehdä. Oli hauskaa, kun äitini kysyi ujosti haluaisinko lähteä Disneylandiin 😀 Disneyland ihastus kulkee selvästi geeneissä. Minä olen ollut Tokiossa ja Pariisissa ja äitini Orlandossa. Minulla ei tietenkään ollut mitään sitä vastaan!

IMG_8798

Muita suunnitelmia meillä (tai ainakin minulla) on paljon ja saan koko ajan uusia ideoita. Marie Farmanin kirjan lisäksi olen lukenut Helena Petäistön kirjaa ”Pariisi, Versailles, Giverny”. Versailles onkin meillä yhtenä kohteena listalla ja se on UNESCO -kohde, jossa en ole vielä ollut. Itse Pariisissa haluan käydä sovittamassa hattuja Maison Michel Parisin liikeessä. Sitä varten olen saanut säästää rahaa jo muutaman kuukauden 😀 Myös perinteiseen ranskalaiseen Ladurée macaron-leivoskahvilaan haluan viedä äitini. Suunnitelmia on niin paljon, että parempi lopettaa tähän. Kuukauden päästä näemme, mihin päädyimmekään 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_8925