Europe, Finland / Suomi, Hotels, Porvoo, Travel, Yleinen

Porvoon vanha kaupunki

Porvoo on ollut muutama vuosi sitten osa jokapäiväistä elämääni vajaan kahden vuoden ajan, kun opiskelin ja asuin kaupungissa. Porvoon vanha kaupunki on minulle ”se paikka”, johon haluaisin muuttaa, kun Helsingin keskustan pölyt alkavat tarpeeksi tympäisemään. Saimme viime kesänä häälahjaksi lahjakortin, joka oikeutti meidät yöpymään mieheni kanssa Boutique Hotelli Onnissa ja syömään illallisen hotellin kuuluisassa ravintolassa, SicaPellessä. Saimme viimein varattua viime lauantaiksi yöpymisen hotelliin ja illallisen ravintolaan. Oli aivan mahtava viikonloppu! (Kiitos vielä häälahjasta asiaan kuuluvalle taholle!)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viikonlopuksi sattui toukokuun alun helle ja auringonpaiste. Se kruunasi kaiken ja olimme aivan fiiliksissä, kun tässä vaiheessa vuotta pystyimme nauttimaan kuin kesällä. Saavuimme jo hyvissä ajoin puolilta päivin kaupunkiin ja lähdimme kiertelemään vanhaa kaupunkia ja vähän myös jokirantaa ja Taidetehtaan aluetta. Kahvittelimme entisessä kantapaikassani Bar & Cafe Porvoon Paahtimolla, kävimme Bistro Sinnen terassilla juomassa huurteiset ja söimme Kesäbistro Johanssilla todella hyvät salaatit. Porvoossa on kaupungin kokoon nähden aivan valtavasti loistavia ravintoloita ja kahviloita!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Porvoon vanha kaupunki on yksinkertaisesti kaunis. Joka puolella on vanhoja ja värikkäitä rakennuksia, mukulakivikatuja ja pieniä sokkeloisia kujia. Vanha kaupunki on eläväinen, kun vanhoissa rakennuksissa olevat liikkeet ja ravintolat ovat päivisin auki. Jo tähän aikaan vuodesta näimme useita ulkoimaisia turistiryhmiä kiertämässä kaupunkia. Porvoo onkin otollisella paikalla vain noin 50 km / 1h päässä pääkaupungistamme.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Halusimme ostaa tuliaisia kotiin ja olimme avoimin mielin liikenteessä. Mukaamme tarttui muun muassa teetä, suklaata ja äitienpäivälahja. Satuin myös löytämään minulle ennestään tuntemattoman suomalaisen IKIKORU-brändin kaulakorun, joka sai töissä heti ihasteluja 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Minulla on aina Porvoossa ollessani tapana käydä Pienessä Suklaatehtaassa (och samma på svenska – Lilla Chokladfabriken). Suklaatehtaassa on kaksi puolta kuluttajille; kahvilan puoli ja kaupan puoli. Kaupassa myydään itse paikan päällä tehtyjä suklaita. Niitä saa monen makuisia ja ne ovat kauniita, joten niitä kannattaa ostaa myös lahjaksi. Suklaatehdas sijaitsee loistavalla paikalla Porvoon Tuomiokirkon ja Hotelli Onnin vieressä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuten aiemmin mainitsin, vietimme yömme kauniissa ja vain neljän huoneen ja yhden sviitin Hotelli Onnissa. Intouduin tietenkin varaamaan meille sviitin, joka sijaitsee hotellin pihalla suloisen pienessä erillisrakennuksessa. Huoneesta avautuvia maisemia ei voinut moittia, sillä makuuhuoneesta näki suoraan Tuomiokirkolle. Sviitti oli sisustettu romanttisesti ja lämpimillä väreillä. Mieheni ihasteli huoneen tummaa puukattoa.

Ravintolaillallinen SicaPellessä oli loistava. Palvelu oli erinomaista ja asiantuntevaa. Söimme viiden ruokalajin menun ja minä sain kasvissyöjänä menusta oman versioni. Kun pääruoan jälkeen luuli, ettei jaksa enää mitään, jälkiruokaa olisi voinut syödä syömästä päästyään. Se oli ehkä yksi parhaimmista jälkiruuista, mitä olen koskaan syönyt! Suosittelen ehdottomasti pistäytymistä SicaPellessä.

Herkuttelijan paikka.

Kiitos Hotelli Onnin ja SicaPellen henkilökunnalle ikimuistoisesta yöpymisestä! Meillä oli mukavaa 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nähdään taas kaunis Porvoo!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA