Disneyland Paris, Europe, France / Ranska, Pariisin Disneyland, Travel, Yleinen

Disneyland Paris

Tervehdys pitkästä aikaa! On kulunut jokunen viikko siitä, kun viimeksi kirjoitin. Päivät ovat olleet todella kiireisiä ja olen ehtinyt käydä kotona vain kääntymässä. Pieni flunssa vaivasi myös ja teki olosta vetämättömän. Yksi suurempi syy on ollut kuitenkin se, että hukkasin kamerani ja tietokoneen välisen johdon, jotta pystyin siirtämään kuvia kamerasta koneelle. Otin tänään asiakseni siirtää kuvat ja googlettelin, millä applikaatiolla se onnistuisi. Luin eräältä keskustelupalstalta, miksi en vain ota muistikorttia kamerasta ja laita sitä läppärin muistikortinlukijan reikään. Niin. Eipä tullut mieleen. No, nyt on kuvat siirretty ja kirjoittelu voi taas jatkua.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen ehtinyt käydä kääntymässä näiden viikkojen aikana muun muassa Pariisissa. Disneyland hulluna vietin kokonaisen päivän Pariisin Disneylandissä äitini kanssa. Suuntasimme ensimmäisenä päivänä heti laukkujen hotellille jättämisen jälkeen paikan päälle, jotta ehtisimme kiertää mahdollisimman paljon. Jos kuljet julkisilla Pariisin keskustasta Disneylandiin, valitse punainen A-linjan juna ja suuntaa kohti Marne-la-Valleen -pysäkkiä. Metrokartasta näkyy, että Parcs Disneyland ja Mikki Hiiren ääriviivat on merkitty pysäkin nimen viereen. Muista ostaa oikean vyöhykkeen lippu!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liput Disneylandiin ovat suhteellisen arvokkaita. Lippu, jolla pääsee kumpaankin puistoon (”Disneyland Park” & ”Walt Disney Studios Park”), maksaa yhdeltä aikuiselta 90€. Ehdimme jo hieman kakistella hintaa, kunnes meillä kävi todella hyvä tuuri! Olimme jo ostamassa lippuja, kun kaksi nuorta ranskalaista tyttöä tuli puhumaan meille ranskaa (kumpikaan meistä ei osaa ranskaa). Puhuin heille englantia, mutta kaiken sen sönkötyksen jälkeen kävi ilmi, että he haluavat antaa meille liput ilmaiseksi, koska he olivat jo käyneet kummassakin puistossa ja olivat lähdössä pois. Olimme hieman skeptisiä, että toimivatko liput todella, mutta niiden kanssa ei ollut mitään ongelmaa! Aivan loistava alku Disneyland-päivälle ja todella hieno ele nuorilta tytöiltä! Suuri kiitos vielä heille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Menimme ensin ”Walt Disney Studios Park”:n puolelle, koska siellä en ollut koskaan käynyt. Tämä oli minulle toinen kerta täällä ja äidilleni ensimmäinen. Ensimmäisellä kerralla olin kuitenkin ainoastaan ”Disneyland Park”:n puolella. Ensikertalaisille suosittelen jälkimmäistä, koska se on suurempi ja siellä on kulkueita sekä todella paljon laitteita. Jos aiot käydä päivän aikana kummassakin, niin aloita studion puolelta. Se menee muutamaa tuntia aikaisemmin kiinni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Päivä oli alkuun aika pilvinen, mutta sää vaihtui pikku hiljaa aurinkoiseksi. Viikonpäivä oli perjantai ja huvipuistossa sai olla yllättävän rauhassa. Toukokuun puolessa välin kesän tuomat turistit eivät olleet vielä saapuneet. Käytimme aurinkoisena lauantai aamuna Marne-la-Valleen pysäkkiä uudelleen ja silloin huomasi jo aamusta, että puistoissa tulee olemaan ruuhkaa.

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.

Halusimme käydä laitteissa 🙂 Ensimmäisenä menimme ”Studios Tram Tourille”, jossa oli elokuvalavasteita ja tehosteita. Sen jälkeen kiersimme yhdessä jos toisessakin laitteessa, mutta ehdottomasti paras oli ”The Twilight Zone Tower of Terror” 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tämä kuva ei ole Tower of Terrorista vaan Toy Story Playlandista 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koska olimme Ranskassa, ei sovi unohtaa Ratatouillea!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uhosin kavereilleni, että matkustan Pariisiin ainoastaan hattujen takia. Alla oleva hattu ei ehkä ollut aivan se hattu, jonka takia lähdin matkaan 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jatkoimme matkaamme ”Disneyland Park”:n puolelle, jossa alkoi lähes heti saavuttuamme kulkue. Ihmiset kerääntyvät linnan lähellä olevien katujen varsille. Jos haluaa saada oikein hyvän paikan tien vierestä, kannattaa paikka varata jo hyvissä ajoin. Olen nähnyt kulkueen kerran aikasemminkin ja se kannattaa katsoa. Osa Disney-hahmoista tanssii ja toiset vilkuttelevat kärryistään tai suurista lavasteista.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

”Disneyland Park”:n puolella linna on keskellä puistoa. Kävimme sisällä katsomassa, miltä siellä näyttää. Minusta puiston puolella on ihanaa myös siksi, että siellä on niin värikästä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Loppuajan nautimme auringon paisteesta, kävimme kahvilassa ja kiersimme kauppoja, kauppoja ja kauppoja. Ja kauppoja kunnes tuli pimeää. Jos on yhtään kallellaan siihen suuntaan, että Disney-tilpehööri voisi kiinnostaa, niin tämä on oikea paikka tulla! Mielellään myös paksun lompakon kanssa. Mutta se ei ole pakollinen, jos osaa hillitä itsensä 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nämä herkut löytyvät juna-asemalta puistoalueelle tultaessa pienestä kojusta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Au Revoir!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA