Europe, France / Ranska, La Vallée Village, Lifestyle, Outlet, Yleinen

Pikku vinkki: La Vallée Village / Ranska

La Vallée Village outlet-kylässä vierailu oli osa Pariisin matkaamme äitini kanssa. Löysin outlet-kylän googlettamalla Pariisin lähellä olevia outlet-kyliä. Odotin kylän olevan samankaltainen kuin Saksassa oleva Outletcity Metzingen, jossa vierailin aiemmin keväällä. La Vallée Village oli kuitenkin kauniisti rakennettu, yhtenäinen ja hieman kulissimainen ”kylä”, jossa oli valtavasti liikkeitä. Niin paljon, että minun shobbailukuntoni loppui kesken jo monta kertaa ennen kuin päivä oli päätöksessään.

Kaunis, aurinkoinen ja lämmin lauantaipäivä alkoi pysähtymällä heti kylän sisään tullessa herkulliseen orgaanisen ruoan kahvilaan Pret A Mangeriin. Kahvilassa ei saanut kuvata, mutta ehdin ottaa pari kuvaa ennen kuin sain siitä noottia 🙂 Suklaaherkusta ja ilmeisesti käsinpuristetusta mehusta saimme energiaa päivän koitokseen. Suosittelen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saavuimme La Vallée Villageen junalla ja taksilla. Olin jotenkin katsonut, että meidän täytyi ottaa juna Disneylandin eli Marne-la-Valleen asemalle, josta matkaa outlet-kylään oli vielä noin 5 km. Tämä matka taittuisi taksilla, joka maksoi noin 8€. Teimme tämän reitin tullessamme, mutta lähtiessämme otimme taksin takaisin juna-asemalle, mutta taksikuski veikin meidät lähemmälle Val-d’Europen asemalle, joka itseasiassa oli suuren La Vallée Villagen kyljessä olevan ostoskeskuksen takana. Kannattaa siis mieluummin valita jälkimmäinen pysäkki ja kävellä vähäsen. Kannattaa varautua myös outlet-kylän ”porttien” sisäpuolelle tullessa turvatarkastuksiin. Ranskassa on syystäkin tiukka valvonta päällä, joten ei kannata ihmetellä aseellisia sotilaita tai turvamiehiä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La Vallée Villagessa tuntui olevan kaikkea ja jos ei itse kylästä löytynyt jotain liikettä niin sitten viereisestä ostoskeskuksesta varmasti löytyi haluttu liike. Ei kannata kuitenkaan etsiä urheiluliikkeitä ja esimerkiksi Niken liikettä, koska urheiluliikkeet puuttuivat lähes kokonaan. En ehkä kutsuisi Lacosten tai Ralph Laurenin liikkeitä urheiluliikkeiksi 😉 La Vallée Villagesta löysin myös merkkejä, joista en ennen ollut tiennyt mitään. Esimerkiksi Paul & Joe -merkki oli minulle entuudestaan täysin tuntematon, mutta sieltä löytyi värikkäitä, hauskoja ja juuri minun silmääni miellyttäviä vaatteita. Merkki ei ole ihan halpa, mutta onneksi outlet-kylässä niistä on viilattu pahimmat eurot pois. Loppujen lopuksi en raskinut kuitenkaan ostaa liikkeestä mitään, vaikka minun piti palata liikkeeseen. Outlet-kylän yltäkylläisyys alkoi lopulta väsyttämään niin, etten enää yksinkertaisesti vain jaksanut kiinnostua mistään. Harjoituksen puutetta, ilmeisesti 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Paul & Joe

Kylän alueella oli vaatekauppojen lisäksi jonkun verran kahviloita, ravintoloita ja jäätelökojuja. Ruoka on kuitenkin suhteellisen kallista, koska valinnan varaa on aika vähän. Söimme kuitenkin herkullisen lounaan eräällä terassilla. Haluan painottaa, että liikkeitä on todella paljon! Kannattaa ehkä valita vierailtavat liikkeet huolella eikä pistäytyä jokaiseen, koska ne eivät tule loppumaan kesken 😀 Olen iloinen omista täsmäostoksistani; Burberryn sandaaleista ja Dieselin kauan hakusessa olleesta nahkatakista. Saatoin ehkä löytää vielä bikinit kesälomaani ajatellen!

P5210030.JPG

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA