Europe, Hotels, Montenegro, Yleinen

Hotelli: Casa del Mare – Blanche / Montenegro

Olimme ensimmäistä kertaa elämässämme vierailulla Montenegrossa. Emme tienneet, mitä odottaa. Maa oli minulle arvoitus, joten minun oli hankalaa aloittaa matkan suunnittelu. Käytin, kuten tavallisestikin, Pinterestiä ja Pinterest-kuvien perusteella aloin hahmottamaan, mitä haluaisimme nähdä. Tarkistin, tottakai, mitä UNESCO maailmanperintökohteita maassa on ja missä. Vierailtavien paikkojen ja hotellin tuli olla suhteellisen lähellä Kroatian rajaa, koska saavuimme maahan Kroatian Cavtatista (lähellä Dubrovnikia) ja olimme myös päättäneet kiertää Kroatiaa Montenegron jälkeen.

Hotellin valitseminen oli myös hakuammuntaa ja valitsin Casa del Mare -hotelliketjun Mediterraneo -hotellin hinta-laatusuhteen  ja sijainnin vuoksi. Hotelli näytti todella viihtyisältä kuvissa ja oli voittanut erilaisia palkintoja. Meillä oli kuitenkin hieman hankaluuksia varauksen kanssa (oma moka :)), joten meiltä kysyttiin olisimmeko halukkaita vaihtamaan Mediterraneo -hotellin ketjun toiseen, uuteen Casa del Mare – Blanche -hotelliin. Saimme sähköpostilla esitteen hotellista ja katsoimme, missä hotelli sijaitsee (vain muutaman kilometrin päästä Mediterraneosta), joten emme nähneet mitään syytä sille, ettemmekö olisi vaihtaneet hotellia. Huoneemme myös upgreidattiin asteen parempaan huoneeseen merinäköalalla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

P7110281.JPG

Saavuimme hotelliin autolla ja suosittelen ehdottomasti omaa autoa/vuokra-autoa Montenegroon. Myös Blanche -hotelli sijaitsee sen verran sivussa, että siellä yöpyessä kannattaa olla auto käytössä, jotta pääsee mahdollisimman helposti liikkumaan ja tutustumaan lähikohteisiin. Kroatian ja Montenegron rajalle on noin 30 km ja Kotorin historialliseen kaupunkiin melkein saman verran. Hotelli sijaitsee rauhallisella kadulla, joka myötäilee rantaa. Samalla kadulla on kaksi isompaa hotellia. Pääasiassa vaikutti kuitenkin siltä, että alueella asui paikallisia, jotka nauttivat lämmöstä, auringosta ja kesästä. Toista isoa hotellia peruskorjattiin ja uskon, että koko alue tulee siistiytymään parin vuoden kuluessa ja siitä saattaa tulla todella suosittu turistien keskuudessa.

P7110241.jpg

P7110242.jpg

Meidän hotellimme ’Casa del Mare – Blanche’ on boutique-hotelli, jossa on vain 12 huonetta. Tiesimme, että se on uusi, mutta emme sitä, että saapuessamme sinne, se oli ollut auki vasta kuusi päivää :D! Olimme hotellin ensimmäiset pidempiaikaiset vieraat (yövyimme hotellissa neljä yötä). Kaikki oli tottakai uutta ja paikat olivat viimeisen päälle. Muutama kohta hotellissa, kuten kuntosali, oli vielä suljettu, mutta se ei haitannut meitä eikä tuntunut, että olisimme tulleet remontin keskelle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

P7110269.jpg

P7110272.JPG

P7110273.jpg

Vaikutti siltä, että hotellihenkilökunta oli joko kokenutta tai aivan uusia alalla. Kokenut henkilökunta toimi erittäin ammattitaitoisesti ja ystävällisesti. Uusilla saattoi jäädä yksi jos toinenkin asia huomioimatta, mutta sen he saivat anteeksi. Uudetkin työntekijät olivat erittäin yritteilijäitä ja ystävällisiä. He varmasti kasvavat ja kehittyvät, kun hotelli ehtii olla pidempään auki. Hotellissa oli myös mukava ravintola, jossa kävi syömässä muutkin kuin hotellin asukkaat illallista. Aamupala oli kattava ja hyvin boutique-hotelleille tyypillinen. Vegeruokailijana minun oli kuitenkin hieman haastavaa löytää listalta syötävää, mutta keittiö oli aina valmis tekemään jotain, mitä pystyin syömään. Ruokalista oli jännä siinäkin mielessä, että joko ruoka oli todella hyvää ja taidokkaasti esille laitettua tai sitten se oli täysin perusruokaa. Ammattitaito ei yltänyt kaikkiin keittiöstä tulleisiin ruokiin. Tämäkin varmasti kehittyy, kun aikaa kuluu. Hotelliin kuului rantabaari, mutta siellä emme käyneet ja sen kunnostus oli hieman kesken.

P7130147.JPG

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Huoneemme oli sopivan kokoinen. Ehkä olisi voinut olla lisää tilaa tavaroille, mutta muuten se oli todella kiva! Huoneeseen kuului iso parveke, josta näki merelle. Minusta hauska yksityiskohta oli huoneiden ovien väri, joka oli sininen. Edellisen hotellin huonon nettiyhteyden jälkeen osasi taas arvostaa kunnolla toimivaa wifiä 😀

Vierailumme oli kaikin puolin mukava ja voin suositella hotellia muillekin. Kannattaa muistaa se, että hotelli on mukavampi kuin ympäröivä alue, jossa se on. Hotellilta on myös hieman matkaa Kotoriin ja Perastiin, joten auto kannattaa olla käytössä. Mielestäni Casa del Mare – Blanche oli meille juuri sopiva pieni kiintopiste, jossa pystyimme nauttimaan pienestä luksuksesta ja tekemään omia retkiä ympäröiviin nähtävyyksiin. Viihdyimme!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA