Croatia / Kroatia, Europe, Korcula, Travel, Vela Luka, Yleinen

Vela Luka, Korcula / Kroatia

Kroatian ’road & boat trip’ jatkui Trogirissa vietetyn yön jälkeen Korculan saarelle. Ystäväni olivat suositelleet saarilla vierailua. Jokaisessa kirjassa ja blogissa mainittiin myös, että Kroatian saarilla käynti on ehdoton osa matkaa. Tottakai otin nämä kehotukset avoimesti vastaan ja sen seurauksena päädyimme Korculaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kroatia on tunnettu kristallinkirkkaista vihertävistä vesistään. Korcula ei ollut missään nimessä poikkeus. Saavuimme kroatialaisen Jadrolinija laivayhtiön autolautalla Korculan Vela Lukan kylään. Lautta lähti Splitin satamasta, josta ostimme myös liput. Lippu maksoi noin 8€/hlö. Laivayhtiöllä on kattavat verkkosivut ja sivuilta voi helposti katsoa lauttareittejä, niiden hintoja ja aikatauluja. Jadrolinija on Kroatian suurin laivayhtiö, joten yrityksellä on erittäin kattavat reitit mantereelta saarille ja takaisin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Korculan saari on yksi isoimmista Kroatian saarista ja se on pituudeltaan noin 47 km. Saaren kummassakin päässä on satama; lännessä Vela Luka ja idässä Korcula. Vela Luka on unelias pikku kylä. Siellä on kauniita maisemia, mutta se oli liian rauhallinen minun makuuni ja pidin huomattavasti enemmän Korculan kaupungista, johon siirryimme bussilla kahden yön jälkeen. Korculan kaupungista lähtee lautat Dubrovnikiin. Mieheni viihtyi kuitenkin hyvin Vela Lukassa, joten se on makuasia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nautimme Vela Lukassa hotellin altaalla paahtavasta helteestä ja auringosta. Vela Lukassa on mahdollista mennä ottamaan aurinkoa myös kallioisille rannoille tai hiekkarannalle. Rantaviivaa riittää. Emme ole niin innostuneita luonnonvesistä, joten ihailimme rannan kauniita maisemia lenkillä. Otimme ensin muutaman euron maksavan kyydin pikku veneellä hieman kauemmas keskustasta, josta kävelimme rantaa pitkin takaisin kylälle. Maisemat olivat upeita!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kylän ravintolatarjonta oli aika turremurkinaa. Huomasimme kuitenkin ensimmäisen illan iltakävelyllä, että Jadrolinijan sataman läheisyydessä oli mukava pieni ravintola, jossa oli live-musiikkia. Menimme sinne toisena iltana syömään ja ruoka oli aivan hyvää. Parasta oli kuitenkin paikan iloinen ja välitön tunnelma, joka näkyi myös henkilökunnassa.

IMG_6002