Croatia / Kroatia, Europe, Korcula, Yleinen

Korcula / Kroatia

Korculan saaren Korcula kaupunki on Kroatian ja Montenegron kierroksemme viimeinen uusi kohde. Saavuimme Korculaan bussilla saaren toiselta puolelta Vela Lukan kylästä. Tunsin kaupungin heti omakseni. En osaa selittää, miksi olo oli niin kotoisa. Ehkä kaupungissa oli niin paljon pieniä kujia ja kulmia, että minulle tuli tunne, että voisin vain kadota sinne ja löytää jotain uutta. Vietimme kaupungissa useita tunteja ennen kuin iltalauttamme lähti Dubrovnikiin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Linja-autoasema sijaitsee lähellä vanhaakaupunkia ja satamaa. Kävimme heti ostamassa liput lautalle turistitoimistosta. Lautta oli aivan täynnä, joten kannattaa hankkia liput mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Liput saatuamme kävelimme pitkin vanhankaupungin kujia ja päädyimme nopeasti istumaan varjoon kallioiselle rannalle ja lukemaan kirjojamme. Meillä oli paljon aikaa, joten meillä ei ollut kiire minnekään.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Istuskelimme, luimme ja nautimme maisemista sekä tunnelmasta kunnes peppu alkoi puutumaan kovalla kalliolla. Kävimme lounaalla hieman vanhankaupungin muurien ulkopuolella. Päätimme kävellä rantaa pitkin niin pitkälle kuin näytti kivalta. Päädyimme mukavaan rantabaariin, jossa istuimme tujun oluen äärellä ja jatkoimme kirjojemme lukemista. Rantabaarissa tuuli ihanasti ja merellä oli useita purjelautailijoita taistelemassa aaltoja vastaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olin lukenut eräästä blogista Massimo Coctail Bar:sta, joka sijaitsee Korculan kaupunginmuurin Zakerjan-tornissa. Maisemat olivat kauniit ja olisi ollut varmasti mukava juoda drinkkejä ja katsoa auringonlaskua tornista. Meidän täytyi kuitenkin olla jo auringonlaskun aikaan lautassa, joten ehdimme nauttia yhdet drinkit. Pöytiä tornin huipulla ei ole kovinkaan montaa ja näytti siltä, että suurin osa niistä oli varattu etukäteen. Kannattaa siis varata pöytä ajoissa, jos haluaa viettää iltaa tornissa ainakin sesongin aikaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sanotaan, että tutkimusmatkailija Marco Polo on kotoisin Korculasta. Kaupungista löytyykin Marco Polon museo sekä paljon turistikrääsää, joiden aiheena on herra Polo. Korcula on myös tunnettu muinaisesta Moreska miekkatanssista. Sain tietää vasta matkamme jälkeen, että Korculan vanhakaupunki saatetaan valita UNESCO maailmanperintökohteeksi. Tällä hetkellä se on ns. ”koejäsen”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA