Europe, Firenze, Italy / Italia, UNESCO, Yleinen

UNESCO: Firenze / Italia

Ehdin olla vain muutaman päivän kotona Helsingissä Kroatian&Montenegron ja Firenzen matkojeni välissä. Olimme sopineet, että näemme rakkaan ystäväni kanssa Firenzessä. Ystäväni, jota näen aivan liian harvoin välimatkamme vuoksi ja josta käytän nimeä ”Tsupukka”. Ensin minulla oli ajatuksena lentää hänen luokseen Geneveen Sveitsiin (tai oikeastaan Geneven lähelle pieneen kylään Ranskan puolelle), mutta kauniisti sanottuna Geneve ei ole lähellä sydäntäni, joten päädyimme tapaamaan jossain muualla. Heitimme ilmoille eri vaihtoehtoja Barcelonasta Petraan, mutta saimme kummatkin sopivat lennot Firenzeen, joten sinne päätimme lähteä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tsupukka oli saapunut jo muutamaa tuntia aikaisemmin hotellillemme, koska hänellä oli aikaisempi lento. Onni oli todellakin matkassa, sillä Ranskan turvallisuustilanteen vuoksi hänellä oli vaikeuksia päästä rajan yli Ranskasta Sveitsiin. Lennon aamuna joku mustasukkainen ranskalainen nainen halusi estää miestään pääsemästä lennolle rakastajansa kanssa, joten hän soitti Geneven lentokentälle pommiuhkauksen ja raja oli raskaasti vartioitu sekä lähes suljettu. Rajalla sekä lentokentällä oli satoja jos ei tuhansia poliiseja tarkistamassa tulevia ja meneviä ihmisiä. Tämä tapahtui noin viikko Nizzan terrori-iskun jälkeen. Voin vain kuvitella, miten Tsupukka ja hänen poikaystävänsä päristelivät pitkin pientareita skootterilla matkalaukku jaloissaan rajan yli niin, että hän ehti lähes tyhjään koneeseen 😀 Tarina tämäkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ehdimme olla Firenzessä neljä päivää, jolloin meillä oli pitkästä aikaa mahdollisuus viettää rauhassa aikaa yhdessä, jutella ja kierrellä  kaupunkia. Tämä oli Tsupukalle ensimmäinen kerta Firenzessä ja minulle toinen. Olen viettänyt vain yhden yön kaupungissä muutama vuosi sitten, joten en tuntenut kaupunkia erityisen hyvin. Ajankohta oli myös eri, joten oli kiva nähdä kaupunki kesällä eikä maaliskuussa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Firenzen historiallinen keskus on yksi 51:stä Italian UNESCO kohteesta! Italialla onkin erityisen pitkät historialliset juuret, joten ei ole ihme, että pinta-alaltaan Suomea pienempään maahan mahtuu niin paljon upeita ja tärkeitä kohteita. Firenze lisättiin UNESCOn maailmanperintölistalle vuonna 1982. Renesanssinaikaiset rakennukset ja taideteokset tekevät Firenzestä erittäin suositun matkailukohteen. Taiteen kehtona kaupungin suosittuja nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Michelangelon Daavid-patsas, Santa Maria del Fiore-katedraali, Basilica di Santa Croce-kirkko ja Palazzo Vecchio-kaupungintalo. Firenzessä sanotaan olevan noin 30 % maailman taideaarteista!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Firenze on kaunis kaupunki. Kaupungilla tuntuu olevan useita syvyyksiä ja aina löytyy uusia puolia. Turisteja on paljon ja rehellisesti sanottuna Duomon eli Santa Maria del Fioren-katedraalin lähistö tuntuu olevan otollinen paikka terrori-iskulle. En mielellään vietä alueella liikaa aikaa… vaikka taisimmekin istua siellä muutaman tunnin viinilasien ääressä juttelemassa. Muutamanakin iltana. Meillä ei ollut sen kummempia suunnitelmia matkallemme. Halusin ainoastaan vierailla Gucci-museossa ja Bobolin-puistossa. (Kirjoitan näistä kummastakin kohteesta oman blogipostauksen.)

img_6045

Ensimmäisenä iltana päädyimme syömään eräälle terassille, jonka vieressä alkoi klassisen musiikin ulkoilmakonsertti. Toisena iltana Duomon vieressä lauloi kaksi oopperalaulajaa. Varsinkin miehellä oli upea ääni ja miljöölle ei löydy vertaa. Eräänä iltana yritimme löytää jonkun baarin tai klubin, jossa olisimme voineet viettää iltaa. Olin lukenut jostain, että Arno-joen toisella puolella eli Bobolin-puutarhan puoleisella rannalla tapahtuu. Emme tienneet tarkemmin paikkaan, joten päädyimme seuraamaan kolmea noin 25-vuotiasta nuorta ja heidän vanavedessään löysimme aukion, joka oli täynnä 20-30-vuotiaita paikallisia juhlimassa. Aukion laidoilla oli useita baareja ja ilmapiiri oli rento. Lopulta meillä oli todella hauska ilta ja voin suositella aluetta ainakin kesäperjantaisin! Aukion nimi on Piazza Santo Spirito, jos haluat katsastaa paikan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

13912437_10157197366780075_661891695760169127_n

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA