Europe, Fashion, Firenze, Gucci, Italia, Italy / Italia, Lifestyle, Yleinen

Pikku vinkki: Gucci Museo / Italia

En ole koskaan ollut erityisen kiinnostunut museoista. Sen verran moukka olen. Viime vuosina olen kuitenkin havainnut pientä kasvavaa kiinnostusta erilaisiin kulttuuririentoihin. Olin päättänyt, että haluan mennä Firenzessä Gucci Museoon. Minulle olisi oikeastaan riittänyt aivan hyvin pelkästään istuminen museon kahvilassa, jos matkakumppanini Tsupukka ei olisi millään halunnut lähteä museoon kanssani. Hänen ensi reaktionsa olikin hieman kakisteleva, mutta hän oli kuitenkin ”Good Sport” ja suostui lähtemään mukaani. Onneksi päätimme lähteä, koska meillä oli todella hauskaa ja viivyimme pari tuntia! Tsupukka vanhana museokiertäjänä sanoi, että Gucci Museo oli yksi parhaista museoista, missä hän on koskaan ollut. Museo on jaetulla ykkössijalla HR Giger Museumin eli toisin sanoen Alien-museon kanssa 😀

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gucci on firenzeläinen luksustuotteita valmistaja tuotemerkki, jolla on yli 90-vuotinen historia. Gucci Museo sijaitsee historiallisen Firenzen ytimessä Piazza della Signorialla, joten sinne on helppo astua sisään kaupungilla kiertelyn lomassa. Museossa on huoneita eri teemoilla kolmessa kerroksessa. Sisäänpääsy museoon on alakerrassa, josta saa ostettua 7€ maksavan pääsylipun. Lipun mukana tulee esite, josta voi lukea tarinaa Guccin historiasta. Oma suosikkini oli ehdottomasti matkailun oheistarpeisiin keskittynyt huone.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tarina kertoo, että teini-ikäinen Guccio Gucci työskenteli hissipoikana legendaarisessa Lontoon Savoy hotellissa ja oli lumoutunut yläluokan eleganssista. Palattuaan Italiaa hän perusti vuonna 1921 liikkeen, joka oli erikoistunut valmistamaan nahkaisia matkailutarvikkeita ja oheistuotteita. Niin silloin, kuten nykyäänkin, Gucci tuottaa kauniita ja laadukkaita käyttöesineitä maailman ympäri matkusteluun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tsupukka löysi myös oman lempihuoneensa. Huoneen seinät olivat kauttaaltaan vaaleanpunaiseksi vuoratut ja pehmustetut. Kutsuinkin huonetta hänen omaksi hullujenhuoneeksi ;).

13920336_10157197381300075_6017072299563086612_o

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yksi huoneista oli syvänpunainen huone, joka oli omistettu Tom Fordille ja hänen töilleen ajalta, jolloin hän oli Guccin kipparina. Huone oli täynnä mallinukkeja (kuulemma pelottavia sellaisia), joilla oli päällään mitä erikoisimpia luomuksia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Matkailuun keskittyneen huoneen lisäkseni toinen suosikkini oli lifestyle huone, jossa oli esillä Guccin valmistamia tuotteita peleistä pyörään. Näennäisesti turha hömppä saa minut innostumaan. Osaan arvostaa esimerkiksi alla näkyvän piknik-korin täydellistä tasapainoa, laatua ja värimaailmaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mielenkiintoinen huone oli myös iltapukuhuone, jossa oli esillä haute couture asuja, jotka olivat esiintyneet elokuvatähtien päällä punaisella matolla. Kummastelimme, kuinka pieniä näyttelijät ovatkaan, jos heille todellakin mahtuvat esillä ollevat asut. Tsupukkaa oli vaikea saada lähtemään iltapukuhuoneesta, mutta viimein onnistuin siinä ja pääsimme lähtemään kohti museon kahvilaa, Gucci Café:ta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Museon ja kahvilan lisäksi rakennuksessa on muun muassa kirjakauppu sekä pieni Gucci liike, josta voi hankkia esimerkiksi käsilaukun. Meidän käsilaukkuumme jäi vain kahvin ja teen mukana tullut Guccin ”GG” sokeripala 🙂

”Quality is remembered long after the price is forgotten.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA