Bobolin puutarha, Europe, Firenze, Yleinen

Bobolin puutarha / Italia

Bobolin puutarha eli Giardino de Boboli on rauhallinen hengähdyspaikka noin puolentoista kilometrin päässä Firenzen historiallisesta keskustasta. Halusin ehdottomasti mennä käymään puutarhassa. Rakastan ”pukuelokuvia” eli viktoriaaniselle 1800-luvulle sijoittuvia elokuvia, joissa on ylenpalttista pukuloistoa ja isoja hameita. Heti astuttuani puutarhaan Amfiteatterin sisäänkäynniltä pystyin kuvittelemaan yläluokkaiset naiset kävelemässä puutarhan leveitä teitä pitkin valtavine helmoineen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oli todella kuuma päivä ja oli aika raskasta kiivetä puiston lukuisia portaita ja kujia pitkin. Katsoimme kartasta, että puistossa on ”kahvila”. Suunnistimme sitä kohti ja haaveilimme kylmistä juomista. Valitettavasti kahvila/Kaffehaus oli vain nimi ja kauniissa vihreässä rakennuksessa ei ollut luulemaamme kahvilaa vaan lihavan pikkumiehen patsas, joka istui kilpikonnan päällä 🙂 Lihava pikkumies on kääpiö nimeltään Morgante.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaffehausilta on kauniit näkymät kauas vanhaankaupunkiin ja vuorille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bobolin puutarhassa on vuosisatoja vanhoja tammia, patsaita, suihkulähteitä ja suojaisia kohtia. Puisto on hieno esimerkki ”vihreästä arkkitehtuurista” ja se on ollut monien kuninkaallisten eurooppalaisten puutarhojen esikuva, kuten Versaillesin.

Olimme vierailleet vasta pienessä osassa puutarhaa, kun jatkoimme matkaa Kaffehausilta kohti Giardino del Cavaliereä. Giardino on rakennettu Michelangelon vuonna 1529 rakentaman suojamuurin päälle. Rakennuksessa on posliinimuseo, josta saimme hieman suojaa paahtavalta auringolta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Löysimme ollessamme jo näännyksissä automaatin, josta saimme juomaa. Viimeisillä kolikoilla saimme riittävästi nestettä loppu vierailulle. Kannattaa yrittää ottaa omat eväät ja juomat puistoon. En ole aivan varma menevätkö ne läpi turvatarkastuksesta, mutta itse ainakin olisin nauttinut puistossa kiertelystä enemmän, jos minulla oli ollut omat eväät mukana tai jos siellä olisi ollut kahvila/ravintola. Kahvilan puuttuminen oli selvä puute ja en oikein ymmärrä, miksei puistoon ollut järjestetty sitä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Puisto on ehdottomasti vierailun arvoinen ja siellä voi viettää useita tunteja. Puiston jälkeen kannattaa poiketa pienessä ravintolassa hiljaisella sivukujalla. Ravintolassa oli yllättävän hyvää ruokaa (yleisesti olen sitä mieltä, että Italiasta on vaikeaa löytää hyvää ruokaa). Ravintolan nimi on ”Trattoria Boboli”. Ravintola löytyy osoitteesta Via Romana 45/R.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA