Europe, Finland / Suomi, Oulu, Yleinen

Ookkonää Oulusta?

Olen ”hieman” jäljessä blogipostauksissani. Kaikki aikani on mennyt töissä, matkoilla ja rakenteilla olevan mökkimme suunnittelussa ja säätämisessä. Yritän ehtiä taas kirjoittamaan useammin! Yksi syksyni reissuista oli pikavisiitti Ouluun kummitätini syntymäpäiville. Matkustin yöjunalla Helsingistä Ouluun, jossa olin vähemmän pirteänä lauantai aamuna. En saanut nukuttua silmäystäkään. Lähdin takaisin sunnuntaina päiväjunalla, jotta olisin pirteänä maanantaina töissä. Syntymäpäivien lisäksi ehdin nähdä usean vuoden tauon jälkeen lapsuuden ystävääni ja sunnuntai aamuna pääsin kävelylle auringonpaisteeseen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rakastan vanhoja puutaloja ja empire-arkkitehtuuria. Yövyin Oulun torin vieressä hotellissa, josta pääsin helposti kävelylle Linnansaaren kautta kohti Pikisaarta. Oli kaunis aurinkoinen ilma ja puut olivat alkaneet vaihtamaan jo väriä. Hauska katsoa näitä alkusyksyn kuvia nyt, kun ulkona pyryttää jo lumi. Tuntuu, että syksy meni todella nopeasti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pikisaaren kaupunginosa on lähellä Oulun keskustaa. Pikisaaren rantoja pitkin kiertää noin 2 km pitkä ulkoilureitti. Kauniissa Pikisaaressa asuu paljon erialojen taiteilijoita ja siellä on suloisia vanhoja taloja. Jos Pikisaari sijaitsisi Helsingissä, haluaisin ehdottomasti asua siellä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pikisaaren kierroksen jälkeen jatkoin matkaani läheisille Hupisaarille. Hupisaarten kaupunginpuistossa risteilee kävelyreittejä ja se on Oulujoen suiston ja Merikosken patosillan vieressä. Rakastan sitä, että pohjoisessa Suomessa joet ovat oikeasti valtavia ja leveitä. Oulujoki, Kemijoki, Torniojoki…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olisin halunnut jatkaa matkaani pidemmälle joenvartta pitkin, mutta patosillan kohdalla minulla alkoi olla jo kiire takaisin hotellille ja junalle. Suunnistin ja eksyin, mutta löysin lopulta takaisin torille. Onneksi eksyin oikeaan paikkaan ja lempipikkupatsaat tulivat vastaan matkan varrella.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pelekääkkö nää polliisia?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA