America, Brooklyn Bridge, NYC, USA, Yleinen

Auringonnousu Brooklyn Bridgellä, NYC / USA

Usa, Usa, Usa…

Minulla oli kauhea matkakuume viime keväänä New Yorkiin. Olen ollut kaupungissa kaksi kertaa aikaisemmin ja olen ollut hirveän ihastunut. Sen jälkeen, kun ensimmäisen kerran kävin noin viisi vuotta sitten, olen halunnut käydä ainakin kerran kahdessa vuodessa. Mietin, miten ihmeessä saisin puhuttua paremman puoliskoni matkalle, kun olimme matkustaneet jo aika paljon alkuvuodesta ja kesälomat olivat jo varattu. Sitten keksin; lennot lahjaksi miehelleni ensimmäisen hääpäivämme kunniaksi 😀 Tuollaisesta lahjastahan ei voi kieltäytyä, vai mitä?

Olen haaveillut syksystä New Yorkista ja Halloweenista Yhdysvalloissa. Katsoin aluksi lentoja lokakuulle. Lopulta en malttanut odottaa niin pitkään ja katsoin lentoja syyskuulle. Löysin (tajuttoman) halvat (noin 330€/hlö) ja aikataulullisesti loistavat lennot syyskuun loppuun. Ostin ne.

En ollut jostain syystä koskaan aikaisemmin käynyt Brooklyn Bridgellä. Päätimme lähteä toisena aamunamme noin klo: 6.15 jetlagin siivittämänä kävelemään sillalle. Olimme katsoneet, että aurinko nousee klo: 6.45. Hotelliltamme TriBeCa:sta oli vain noin kilometrin matka. Onneksemme ja ihastukseksemme sattui olemaan todella selkeä sää ja kaunis auringonnousu!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sillalla ei ollut juurikaan ihmisiä, joten saimme olla siellä aika rauhassa. Saavuimme juuri sopivasti ja näimme koko auringonnousun kirjon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Vinkkejä Brooklyn Bridgen auringonnousun kuvaamiseen:

  1. Tarkista edellisenä päivänä monelta aurinko nousee ja tule paikalla ainakin 15 minuuttia ennen sitä, jotta saat vaihtelevia kuvia eri valaistuksissa. Ihmisten määrä lisääntyy koko ajan, joten mitä aikaisemmin olet sitä vähemmän muut ihmiset häiritsevät kuviasi.
  2. Varmista, ettei ole pilvinen päivä. Toisaalta pilvisenä päivänä tai sumussa saattaa saada dramaattisia kuvia.
  3. Pue tarpeeksi vaatetta päälle. Varhain aamulla saattaa olla kylmä ja sillalla voi tuulla.
  4. Pue hyvät kengät, jos aiot kävelle sillan päästä päähän tai edes melkein. Brooklyn Bridge on pituudeltaan 1 825 m.
  5. Nauti maisemista ja ota kuvia eri kulmista!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uusgoottilaista tyylisuuntaa edustava Brooklyn Bridge yhdistää New York Cityn Manhattanin ja Brooklynin hallintoalueet yhteen East River -salmella. Brooklyn Bridge valmistui vuonna 1883. Sillan suunnitteli alunperin saksalainen siirtolainen, John Augustus Roebling. Sillan rakentamisessa kesti 14-vuotta, mutta J.A. Roebling kuoli jo sillan rakentamisen varhaisessa vaiheessa. Hänen kuoltuaan hänen poikansa,Washington A. Roebling, saattoi isänsä työn loppuun. Nykyään silta on oleellinen osa NYC:n taivaanrantaa ja ihmisten jokapäiväistä elämää. Sillalta kulkee päivittäin yli 150 ooo jalankulkijaa ja ajoneuvoa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA