America, Brooklyn, NYC, USA, Williamsburg, Yleinen

Williamsburg, Brooklyn / USA

Useat ihmiset suosittelivat meille vierailua Williamsburgin kaupunginosassa Brooklynissä sen nuorekkaan ja vaihtoehtoisen kaupunkikulttuurin vuoksi. Kaupunginosa tunnetaan lempinimellä ”Little Berlin”. En ollut aikaisemmin käynyt Brooklynissä, joten nyt oli viimein sen aika. Williamburgiin pääsee Manhattanilta metrolla, jolla mekin tulimme.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Williamburgista tuli mieleen hieman Los Angelesin ja Berliinin risteytys. Rakennukset olivat matalia ja seinätaidetta oli joka puolella. Kaupunginosassa oli vapaa ja nuori fiilis. Ja kyllä, hipstereitäkin löytyi joka lähtöön.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olimme ottaneet suunnaksemme vierailla heti aamupäivällä Brooklyn Brewery -olutpanimolla. Panimolle oli jono, joka meni nopeasti. Sisääntullessa voi ostaa poletteja, joilla saa olutta. Saat myös jonossa (tai ainakin me saimme) lipukkeen, jolla voi osallistua tiettyyn aikaan ilmaiselle panimokierrokselle. Me jätimme kuitenkin kierroksen väliin ja istuimme juomaan muutaman oluen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oli ollut harmaa ja pilvinen aamu. Onneksi panimolle tullessa alkoi paistamaan aurinko.   Jatkoimme panimon jälkeen matkaa East River -puistoon, jossa lapset pelasivat jalkapalloa Manhattanin siluetin näkyessä taustalla. Ihmiset olivat kerääntyneet puistoon ruokatorille maistelemaan erilaisten kojujen ruokia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kiertelimme muutaman tunnin pitkin Williamsburgin katuja ja kävimme lounaalla. Williamsburg on monikulttuurillinen kaupunginosa, jossa on paljon taiteen ja musiikin underground piirejä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaikki Williamsburgissa ei ole aivan niin ”hipsteri viileää”. Alueen monikulttuurisuudesta kertoo esimerkiksi vastaan tullut liettualaisten siirtolaisten pieni korttelijuhla. Kansanmusiikki soi ja lapset olivat pukeutuneet perinneasuihin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Brooklyn Bridge ei ollut ainoa silta, jonka ylitimme New Yorkissa. Palasimme takaisin Manhattanille Williamsburg Bridge -siltaa pitkin, jonka pituus on 2 227 m. Silta on esiintynyt lukuisissa elokuvissa. Näitä ovat esimerkiksi Léon, American Gangster, The Dark Knight Rises ja The Amazing Spider-Man. Silta on hieman rähjäinen ja siellä on paljon graffitteja. Se on täysi vastakohta siistille Brooklyn Bridgelle, mutta sopii hyvin yhteen Williamsburgin kaupunginosan kanssa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA