America, Road Trip, USA, Vermont, Yleinen

Road Trip NYC:stä Vermontiin / USA

Olin ajatellut, että vietämme koko lomaviikkomme New York Cityssä. Saisimme kerrankin kierrellä kaupunkia rauhassa ja tutustua uusiin paikkoihin, käydä museoissa ja musikaalissa. Tulin kuitenkin toisiin aatoksiin sen jälkeen, kun näin paljon hotellit olisivat maksaneet. No way, no way in hell. Aloimme pyöritellä toisia vaihtoehtoja, missä voisimme viettää 3-4 yötä. Olemme kerran ajaneet Kanadasta New Yorkin osavaltion läpi New Yorkin kaupunkiin ja ympäristö ei tehnyt erityisen suurta vaikutusta. Ajattelin, että NYC:n lähellä ei mitään erityisen mielenkiintoista. Katsoin jo lentoja Charlestoniin Etelä-Carolinaan ja Nashvilleen Tennesseehen, mutta mieheni ei oikein innostunut siitä, että olisimme lähteneet niin kauas. Aloin tutkimaan, mihin lähelle voisimme lähteä. Kahden blogin (The College Prepster & Classy Girls Wear Pearls) ja kirjojen innoittamana päädyimme suuntaamaan Road Tripille Uuteen-Englantiin. Uusi-Englanti käsittää kuusi osavaltiota (Vermont, Massachusetts, Connecticut, Maine, New Hampshire ja Rhode Island).

Suunnittelin reitin, jossa ensimmäinen määränpäämme olisi ollut Rhode Island. Kuitenkin säätiedotuksen mukaan Nantucketin saarella (Massachusetts), johon meidän oli tarkoitus mennä, olisi satanut jos olisimme aloittaneet reittimme suunnitellusti. Päätimme sen vuoksi kiertää reitin toiseen suuntaan ja ensimmäisenä suuntasimme Vermontin osavaltioon. Auton vuokrasimme Greenwichistä NYC:stä. Varasimme hotellimme aina edellisenä päivänä, joten meillä oli vapaus mennä miten halusimme. Olin ostanut jo Suomessa Lonely Planetin ”New England Fall Foliage Road Trips” -kirjan, jonka vinkkien mukaan suuntasimme. (Alla oleva ihana Chevy ei valitettavasti ollut vuokra-automme.)

P9260043.JPG

Pysähdyimme ensimmäisen kerran Manhattanilta lähdettyämme Kentissä, Connecticutissa. Kent on äänestetty Uuden-Englannin ”The Spot” paikaksi, kun haluaa nähdä ruskaa. Olimme hieman liian aikaisessa matkallamme, joten ruska oli vasta aluillaan. Seuraavalla kerralla tulemme Uuteen-Englantiin pari viikkoa myöhemmin eli lokakuun puolessa välin tai lokakuun lopussa, jotta ruska on täydessä loistossaan. Kesä oli ollut niin lämmin ja pitkä, että ruska oli myöhästynyt. Esimerkiksi saapuessamme NYC:n ensimmäisenä päivänä oli vielä yli 30 astetta, mutta toisena päivänä ilma kylmeni nopeasti yli 10 astetta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Syötyämme lounaan Kentissä jatkoimme matkaa kohti pohjoista. Meillä oli vielä monta tuntia edessämme ja matka meni hitaasti, koska ajoimme pieniä maisemareittejä pitkin. Sen sanon, että kannattaa hankkia jo ennen matkaa kunnon tiekartta. Koko elämä helpottuu. Tottakai autoissa voi olla myös GPS-kartta, mutta olemme niin vanhanaikaisia, että luotamme paperiseen karttaan paremmin. Kerran Islannissa autonvuokrausliike sai pakotettua meidät ottamaan (ilmaiseksi) GPS:n ja pakko myöntää, olihan se kätevä 🙂 Mieheni, perheen kartturina, ohjasi meidät seuraavaksi Manchesterin kaupunkiin, joka sijaistee jo Vermontin osavaltiossa. Pysähdyimme ennen sitä pitkin matkaa ottamaan kuvia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Syyskuun lopussa oli jo täysi tohina kurpitsojen myynnissä ja ensimmäinen suurempi ”Pumpkin Farm” tuli vastaan heti saavuttuamme Vermontiin. Paikka oli ihana!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tyylikäs Manchester on tunnettu hienosta Uuden-Englannin arkkitehtuuristaan. Kaupungista on tehty ”Manchester Designer Outlet” -kylä, jossa on useita huippumerkkejä alennettuun hintaan. Liikkeet sijaitsevat vanhoissa ja kauniissa rakennuksissa. Löytyipä sieltä suomalaisillekin tuttu merkki…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En tiedä tarkkoja faktoja, mutta uskoisin Outlet-kylän tuovan vanhaan kaupunkiin paljon turisteja ja sen myötä rahaa. Kaupunki on ”outlet” puolestaan huolimatta todella kaunis. Harmi, että meillä oli niin kiire jatkaa matkaa ja olimme aika myöhään kaupungissa. Siellä olisi viihtynyt hyvin parikin yötä. Täytyy joskus palata takaisin!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Manchesteristä matka jatkui kiireellä kohti Woodstockia Vermontissa. Olimme varanneet hotellin Woodstockista ja sinne oli vielä matkaa ja aurinko alkoi laskea. Valitettavasti emme nähneet kunnolla auringonlaskua, koska ajoimme vuorilla keskellä puita. Muutaman kivan kuvan kuitenkin saimme ennen kuin tuli täysin pimeää.

Oli vasta Road Tripin ensimmäinen päivä ja olimme jo nähneet vaikka mitä ihanaa ja kaunista. Odotimme innolla seuraavia päiviä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA