Europe, Finland / Suomi, Joulumarkkinat, Malmgårdin kartano, Suomi / Finland, Yleinen

Malmgårdin kartanon joulumarkkinat

Jätetään hetkeksi Atlantin takainen Uuden-Englannin kierros hautumaan ja kiinnitetään katseemme kohti joulun odotusta. Minusta on kasvanut useamman vuoden tauon jälkeen oikea jouluihminen! Löysimme kauniin Malmgårdin kartanon viime keväänä sattumalta mieheni kanssa, kun yövyimme Porvoossa. Tähän tarvittiin vain yksi ravintola Sinnessä joutu olut. Huomasimme syksyllä Facebookista, että kartanon tiluksilla järjestetään joulumarkkinat 10.-11.12. Ajoimme joulumarkkinoille yhdessä äitini ja isäpuoleni kanssa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saavuimme vähän kymmenen jälkeen ja olin todella yllättynyt, kuinka paljon ihmisiä markkinoilla jo oli! Pellon parkkipaikka oli jo melkein puolillaan ja autoja virtasi koko ajan lisää. Malmgårdin kartano sijaitsee noin 30 km päässä Porvoosta Loviisan suuntaan. Kuulin sivukorvalla, että ilmeisesti aikaisempina vuosina vieraita ei ole ollut läheskään yhtä paljon. Tiedä sitten. Sää oli ainakin hyvä, vaikka lunta ei ollut, pakkanen teki säästä talvisen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olin yllättynyt väenpaljouden lisäksi myös siitä, kuinka paljon erilaisia myyjiä markkinoilla oli. Olin lähinnä ehkä odottanut, että Malmgårdin kartanon puodissa on joulumarkkinat, mutta kojut levittäytyivät pihamaalle ja vanhaan hevostalliin. Malmgårdissa toimii pienpanimo, joka tuottaa olutta kartanomiljöössä. Kartanon puodissa myydään oluen lisäksi muun muassa erilaisia jauhoja, hiutaleita ja leseitä sekä Itä-Uudenmaan lähiruokia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kiertelimme aikamme markkinoilla. Oli vain todella kylmä, joten kaipasimme kahvilan tuomaa lämpöä. Ihmisiä oli jonoksi asti, mutta hetken jonottamisen jälkeen saimme istumapaikat ja lämmintä juomaa sekä pannukakkua syötäväksi. Kahvittelun jälkeen halusin näyttää äidilleni ja isäpuolelleni kartanon tai oikeastaan linnan. Vierailimme keväällä Malmgårdissa ja tietämättöminä menimme yksityisen linnan pihamaalle ottamaan kuvia. Kuulimme vasta myöhemmin, että linna on yksityisasunto ja se ollut Creutzin kreivisuvun omistuksessa jo 1600-lähtien. Tällä kertaa linnan portit olivat auki ja saimme mennä pihamaalle luvan kanssa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Malmgårdin kartanon joulumarkkinat olivat suloinen tapahtuma, joilla kannattaa vierailla joulun alla. Muista vain ottaa käteistä mukaan, jotta voit ostaa erilaisten pienyrittäjien ja koululaisten tuotteita pukinkonttiin. Me emme tietenkään olleet huomioineet tätä, mutta onneksi saimme Kartanon puodista ostettua pieniä paketteja mukaan kortilla!

Iloista joulun odotusta!

Malmgårdin kartanon osoite: Malmgård 47, 07720 Malmgård

OLYMPUS DIGITAL CAMERA