Europe, Finland / Suomi, Joulumarkkinat, Porvoo, Suomi / Finland, Yleinen

Porvoon joulumarkkinat

Toiset tunnustavat väriä, minä rakkauttani Porvoota kohtaan. Taas. (Täällä myös.)

Ajoimme suunnitellusti Malmgårdin kartanon joulumarkkinoilta Porvooseen. Emme ajaneet paikalle niinkään pelkkien joulumarkkinoiden vuoksi vaan koko Porvoon vanhan kaupungin. Meillä alkoi olla jo nälkä, joten etsimme heti ensimmäisenä ravintolan. Yritimme ensin Cafe Cabriolehen, joka on torin laidalla. Siellä ei kuitenkaan ollut lämmintä ruokaa, joten jatkoimme matkaa. Parin mutkan jälkeen päädyimme lopulta uuteen tuttavuuteen – Fryysarinrantaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fryysarinranta on pihviravintola jokirannassa, mutta minä sain kasvisruokailijana tilattua listan ulkopuolelta herkullisen ja kauniin lounaan. Täytyy sanoa, että alkuleivistä ja glögistä pääruokaan sekä jälkkäriin, kaikki oli todella hyvää. Täällä täytyy vierailla uudelleen! Ravintolassa oli noin 40 asiakaspaikkaa. Kesällä avoinna ovat myös ranta-aitta ja terassi, jolloin asiakaspaikkoja on reilusti enemmän eli 150 kpl. Oli kiva, että nyt talvella asiakaspaikkoja oli vähemmän, ja vaikka melkein kaikki paikat olivat koko ajan täynnä, pystyi nauttimaan rauhallisesta ilmapiiristä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lounaan jälkeen tutkiskelimme viereisellä Raatihuoneentorilla muutamia joulumarkkinakojuja. Suuntasimme torilta vakiopaikkaani Pieneen suklaatehtaaseen ostamaan käsintehtyjä konvehteja joululahjaksi. Suklaatehdas sijaitsee Porvoon Tuomiokirkon vieressä. Pienen suklaatehtaan kauppa on hyvin pieni ja suloinen. Sinne oli jono pihalle saakka, mutta pääsin nopeasti tekemään ostoksiani.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meillä oli mukava päivä Malmgårdissa ja Porvoossa. Oma kuumeinen olo hidasti menoa, mutta kannatti lähteä. Tällaisia lauantain vapaapäiviä lisää!

Ps. Olisi tehnyt mieli mennä taitoluistelemaan Porvoonjoen peilikirkkaalle jäälle!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA