America, Newport, Rhode Island, Road Trip, Travel, USA, Yleinen

Newport, Rhode Island / USA

Yksi viimeisimmistä etapeistamme Uuden Englannin Road Tripillä oli Newportin kaupunki Rhode Islandin osavaltiossa. Newport on merenrantakaupunki ja kesäkohde. Kaupunki on tunnettu myös valtavasta kartanoiden alueestaan. Olin lukenut ennen matkaamme, että Newportissa on useita hienoja kartanoita ja yhdessä niistä on kuvattu Leonardo DiCaprion tähdittämä ”The Great Gatsby” -elokuva. Olin odottanut ehkä vajaata kymmentä kartanoa, mutta Bellevue Avenuen historiallisella alueella niitä on 63 kpl!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mutta aloitetaan alusta. Lähdimme matkaan Little Comptonista (RI), josta on matkaa Newportiin noin 40 km.  Little Compton on Rhode Islandin toiseksi pienin kylä. Sen rauhallisella ja kauniilla alueella kaupattiin läheisillä pelloilla kasvatettuja kurpitsoja. Hieman kateeksi käy jenkkien omistautuminen erilaisille juhlapyhille. Juhlapyhistä otetaan kaikki irti. Kurpitsat osoittautuivat suosikkiaiheekseni koko Road Tripillä. ”Pumpkineita, pumpkineita!” rallattelin aika ajoin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sää oli harmaa, kuten se oli ollut jo muutaman päivän. Ajoimme Newportiin, jossa pysähdyimme hetkeksi kiertämään kaupunkia. Meillä oli hieman kiire jatkaa matkaa, koska olimme suunnitelleet vielä vierailevamme Yalen yliopistossa Connecticutissa ja ajavamme viimeiseen hotelliimme aika lähelle Manhattania, jotta pääsisimme aamulla aikaisin palauttamaan vuokra-autoamme.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bellevue Avenuen historiallinen alue on lähellä kaupungin keskustaa ja sinne oli helppo löytää. Etsimme Gatsby -elokuvan Marble Housea ja samalla löysimme kaikki ne muutkin ihanat talot! Aurinko pilkisti vähän pilvien raoista, jotta ei ollut aivan niin synkkää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marble House kuuluu yhteen kymmenestä historiallisen alueen nähtävyyksistä. Olisimme voineet ostaa erilaisia lippuja, joilla olisimme päässeet kartanoihin sisälle, mutta emme kuitenkaan valitettavasti ehtineet. Taloissa ja alueessa oli paljon nähtävää porttien ulkopuoleltakin. Historiallisen alueen laidalla on meri, jonka laidalla olevaa jalkakäytävää pitkin pääsimme kävelemään ja näkemään useita kartanoita ilman porttien tuomaa estettä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nähdään taas Ocean State! Mutta mieluiten kesällä 🙂

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA