Europe, Finland / Suomi, Kemi, Kemin LumiLinna, Travel, Yleinen

Kemin LumiLinnan avajaiset / The opening ceremony of The SnowCastle of Kemi

Lensin reilu viikko sitten viikonlopuksi Kemiin viettämään elämysviikonloppua synnyinkaupunkiini. Minulla oli muutama todella hyvä syy tulla: kummityttöni ensimmäinen syntymäpäivä, LumiLinnan avajaiset ja Sampo jäänmurtaja risteily! Tottakai oli ihanaa nähdä myös veljeni perhe ja muita sukulaisia.

I flew around week ago to Kemi to spend  the weekend in my birth town. I had planned to have an ”experience weekend”. There was my goddaughters birthday party, the opening ceremony of the SnowCastle of Kemi and an icebreaker cruise on icebreaker Sampo. Of course I was pleased to see my relatives too.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LumiLinnan avajaisia vietettiin tänä vuonna lauantaina 21.1.2017 jo 22. kerran. En muista olenko ollut Linnan avajaisissa kuin viimeksi silloin, kun se rakennettiin ensimmäisen kerran vuonna 1996. Olen kuitenkin vieraillut Linnassa tasaisesti näiden vuosien aikana. (Viime vuoden vierailusta voit lukea täältä.) Tänä vuonna Linna rakennettiin uudelle paikkalle Kemin Mansikkanokalle, joka on meille kemiläisille tuttu uimarannastaan. Tämä vuosi oli satavuotisen Suomen juhlavuoden lisäksi erikoinen siitä syystä, että uudelle paikalle rakennettiin myös kauniit pienhuvilat merinäköalalla ja palvelurakennus. Luin, että pienhuviloiden käyttöaste oli noin 90% joulukuussa, jolloin ne avattiin. Ei paha, ei paha yhtään!

This year was the 22nd time to open the gates to the SnowCastle. It might have been I’ve been at the opening ceremony last time in 1996 when they opened the gates the first time. I have visited the Castle many times during these years. (You can read the blog post of my last years visit from here… unfortunately it’s only in Finnish tough this is my first blog post to write in English.) This year they build the Castle to new location. It’s now close to Mansikkanokka beach. This year is different because it’s the year when Finland have its 100 years of independence. Also there has been build several cottages with a view and a service building. The utilization rate for the new opened cottages were 90% in December which is extremely good!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LumiLinna juhlistaa tänä vuonna satavuotista Suomea ja teema on valittu sen mukaan: ”LumiLinna – Suomi 100”. Tarkoituksena on avata Suomen kulttuuria kaikille matkailijoille, niin suomalaisille kuin ulkomaalaisille. Linnassa oli tänäkin vuonna upeita taideteoksia, joita oli tullut avajaisiin katsomaan yli 1200 vierasta. Linnan avajaiset kiinnostivat selvästi ulkomaisia turisteja ja heitä oli todella paljon.

The SnowCastle celebrates the Finnish 100 years of independence and the theme is ”Finland 100 years”. The purpose is to present the Finnish culture to all the visitors. There is once again marvelous and skillful snow-and-ice art to see. There was over 1200 visitors in the opening ceremony for the Castle – Finnish and foreign visitors.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

LumiLinnassa on useita puolia ja palveluita. Asiakkaat voivat juoda kupin kuuma tai syödä LumiRavintolassa, yöpyä LumiHotellissa ja mennä vaikka naimisiin LumiKappelissa. Lapsille on lumi- ja jääliukumäki. Olin avajaisissa veljeni ja hänen kahden lapsensa kanssa. Kävimme lämmittelemässä LumiRavintolassa kaakaoilla. Ravintola oli selvästi yksi suosituimmista paikoista ja siellä oli paljon ihmisiä.

There are several sites and services in the SnowCastle. You can drink a cup of hot chocolate or eat in the SnowRestaurant, overnight in the SnowHotel or get even married in the SnowChapel. For the children there are snow- and ice slide. I was with my brother and his two kids. We went to the SnowRestaurant to warm up and drink hot chocolates. It was clear that the restaurant was one of the most popular sites of the Castle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Avajaisissa oli illan ohjelmanumerona ilotulitus. Ilotulitus alkoi rauhallisesti Maamme-laulun tahdissa. Lopulta ilotulitus pakkui täydellä teholla ja täytyy sanoa, että en ole hetkeen nähnyt yhtä upeaa ilotulitusta. Taivas oli aika selkeä, joten ilotulitukset näkyivät todella hyvin. Odotellessamme ilotulitusten alkua, näimme myös linnan kaksi maskottia – Artun ja Tertun.

There was a great fireworks spectacle at the opening. The Finnish national anthem was playing and the fireworks grew bigger and better. It was the best fireworks I have seen in a while. Also the sky was clear so we could see it really good. We also were lucky to see the two mascots of the Castle – Arttu and Terttu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ilotulituksen jälkeen kävimme kurkkimassa pienhuviloiden ikkunoista ja lämmittelimme huoltorakennuksen sisällä. Linnan pihalle oli hankittu hauskoja ja moderneja potkukelkkoja, joita veljeni päätti testata.

After the fireworks we headed to the seaside cottages to check them out. We needed to warm up inside of the service building. My brother wanted to try the modern kicksled.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olin miettinyt, että olisin yöpynyt viikonlopun aikana myös LumiHotellissa. Viikonloppu oli kuitenkin niin kiireinen, että päätin jättää sen toiseen kertaan. Olisi mukava kokea se yhdessä mieheni kanssa, joka oli tällä kertaa jäänyt kotiin. Voin kuvitella, että Perämeren rannalla olevat pienhuvilat ovat kaunis paikka yöpyä ympäri vuoden.

I had been thinking about to overnight at the SnowHotel, but the weekend was so busy that I decided to do that some other time. It would be nice to experience it with my husband who had now stayed home. I can also imagine the small cottages by the seaside of Gulf of Bothnia are very beautiful all year round.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lähdimme LumiLinnasta parin tunnin kiertelyn jälkeen hymy huulilla ja sormet jäässä 🙂

We left the SnowCastle with smile on our faces and fingers freezing!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA