Europe, Keukenhof, Yleinen

Keukenhofin puisto / Keukenhof Gardens / Alankomaat

Minulla on ollut pitkä tauko kirjoittamisesta ja en ole pystynyt toteuttamaan vuoden alun suunnitelmaani ja kirjoittamaan useammin. Kevät on mennyt todella nopeasti ja se on vienyt kaikki mehut.

Olimme vapun tienoilla Amsterdamissa Alankomaissa ottamassa kevättä vastaan. Matkamme ajankohta valikoitui vappu viikonlopuksi, koska halusin nähdä Keukenhofin tulppaanipuiston, joka on auki ainoastaan pari kuukautta vuodessa tulppaanien kukinta-aikaan. Puisto oli ihana!

We had a short holiday in Amsterdam, Netherlands beginning of May. We wanted to travel this time of the year because of the tulip season in Keukenhof Gardens in Lisse. The garden is open only a few months per year. It was lovely!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Keukenhof sijaitsee Lissessä, joka noin 45 km päässä Amsterdamista. Amsterdamin keskustasta lähtiessä täytyy ottaa juna Schipholin lentoasemalle ja sieltä bussi Keukenhofiin. Pääset tutustumaan tarkempiin ohjeisiin täältä.

Hotellimme sijaitsi Wibautstraatin metroaseman vieressa, joten ajattelin olla näppärä ja kiertää Amsterdamin keskustan sijaan Zuid metroaseman kautta, josta tietojeni mukaan pääsi bussilla lentokentälle. Oli kuitenkin sunnuntai ja haluamamme bussi ei kulkenut. Turvauduimme Uberiin, jolla matkustimme suoraan puistoon. Taksi ei ollut erityisen halpa (57€) ja harmitti maksaa useita kymppejä kyydistä. Loppujen lopuksi se oli kuitenkin hyvä valinta. Paluumatkalla lentokentällä Keukenhofiin lähtevän jonon pituus oli useita satoja metrejä. Onneksi kuljimme vastavirtaan.

Keukenhof locates in the city of Lisse which is around 45 km from Amsterdam. If you are coming from the centre of Amsterdam you need to take the train to Schiphol Airport and there the bus to Keukenhof. You can see the information from here (it’s in English).

Our hotel was next to the Wibautstraat subway station. I tried to be clever and avoid the traffic in the centre of Amsterdam and take the subway to Zuid station and the bus from there to airport. Unluckily it was Sunday and the bus wasn’t driving. We ordered Uber and drove straight to Keukenhof. It was quite expensive (57€) but in the end it was the best decision. When we left Keukenhof with public transport the line in the airport to the bus to Keukenhof was hundreds of meters long. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suosittelen Keukenhofia, mutta kannattaa ottaa huomioon, että se on täynnä ihmisiä. Minulla oli mielikuva, että puistossa saa kävellä ja ottaa valokuvia suhteellisen rauhassa. Kuinka väärässä olinkaan! Disneylandin ihmismassat eivät vetäneet vertoja millään tavalla Keukenhofiin. Voi olla, että juuri tuo viikonloppu oli erityisen ruuhkainen, koska muuallakin vietetään ”vappua” ja sattui todella lämmin ja aurinkoinen sunnuntai. Itse tekisin seuraavalla kerralla niin, että pyrkisin menemään puistoon heti sen avattua. Jos mahdollista, muulloin kuin viikonloppuna.

I can recommend Keukenhof but I would keep in mind that it will be fully packed. I had a vision I could walk and photograph in peace. How wrong was I! The masses of people in Disneyland were nothing compared to Keukenhof. It might be it was just so packed because of the first of May weekend. It was also really sunny and warm Sunday. Next time I would try to go right away when they open their gates. And if possible… not in weekend.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Keukenhofissa on 7 miljoonaa kukkivaa kukkaa – lähinnä tulppaaneja. Tuohon määrään mahtuu erittäin monipuolinen ja laaja valikoima eri kokoisia, värisiä ja näköisiä kukkia. Itse asiassa puistosta löytyy yli 800 tulppaanilajiketta. 32 hehtaarin alueella on puistoalueen lisäksi muun muassa tuulimylly, kaksi sisäänkäyntiä ja kukkanäytteilyitä (puiston kartta).

There are over 7 million flowers – mainly tulips. You can find extremely versatile and vast selection of different sizes and colors. As a matter of fact you can find over 800 varieties of tulips there. Within the 32 hectares there are for example the park, windmill, two entrances and flower shows (map to the park).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Keukenhofissa oli erittäin kaunista ja hieman satumaista kaikesta tungoksesta huolimatta. Puisto tulee aina esille, kun etsii parhaimpia kukkamatkailun kohteita. Alankomaissa voi nauttia tulppaanipelloista, joita on myös Keukenhofin lähellä. Keukenhof on eri kukkien kasvattajien onnistunut näyttely!

It’s extremely beautiful and fairytale like in Keukenhof despite the crowd. You can always find Keukenhof when you are trying to find the best places for flower tourism. You can enjoy tulip fields in the Netherlands like those next to Keukenhof. Keukenhof is a very successful show to all the flower growers!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA