Baby, Baby Boy, Yleinen
Jätä kommentti

Talvivauvan varusteet

Poikamme laskettuaika oli marraskuun alussa, joten vauvan talvivarusteet olivat mielessä jo hyvissä ajoin ennen hänen syntymäänsä. Muutimme lokakuun alussa Etelä-Helsinkiin meren rannalle, joten talven pakkasen ja lumen lisäksi täytyi huomioida meren läheisyys ja sieltä tuleva viima.

Vaunulenkillä

Olin lähes varma, että tulisin hankkimaan auton turvakaukaloon ja rattaiden vaunukoppaan sopivan Odenwälder Dauni untuvalämpöpussin. Löysin kuitenkin kesällä  alennusmyynneistä täydellisen pronssinvärisen untuvatoppapuvun ranskalaiselta Finger in the Nose -merkiltä, joka ajoi Daunin asian. Kiiltävä toppapuku on saanut paljon huomiota ja sille on hymähdelty. Lapsi näyttää kuulemma astronautilta se päällä 🙂 Toppapuvun lisäksi olen pukenut lapselle päivävaatteiden päälle suomalaisen Ruskovillan merinovillaisen välihaalarin ja kypärälakin. Olen ollut näihin Ruskovillan tuotteisiin erityisen tyytyväinen ja tulen hankkimaan ensi talveksi samanlaiset isommassa koossa. Luonnonvalkoinen värikään ei ole häirinnyt, vaikka ensin se oli mielestäni tylsä. Käsiin olen lisännyt tumput, jalkoihin villasukat ja päähän vielä kypärälakin päälle pojan kummitätien tekemän ihanan villapipon.

Minulla on Cybex Priam vaunut. Vaunukopassa on erittäin suojaava peite, jonka kuomun puoleinen kangas nousee ylös. Kuomu voidaan vetää pitkälle eteen, joten kuomu ja peite suojaavat yhdessä erittäin hyvin tuulelta ja sateelta. Tämän vuoksi en ole hankkinut erillistä vaunuverhoa. Vaunukopan kangas hylkii kosteutta, joten en ole käyttänyt sadesuojaa kuin vain vesisateen aikana alkutalvesta. Vaunukopan sisälle ostin Stokke lampaantaljan, joka eristää vaunukoppaa vielä paremmin alhaalta tulevaa kylmyyttä vastaan. Lampaantaljassa on reiät ratasistuimen viisipistevaljaille. En ole vielä sovittanut sitä Priam Lux -istuinosaani, joten en ole varma, miten hyvin lampaantalja siihen istuu. Viimeiseksi hankin merinovillaisen Gucci -viltin.

Toppapuku, lampaantalja ja viltti

Cybex Priam vaunuissani on pienet kääntyvät etupyörät ja isot 12 tuumaiset takapyörät. Hankin kuitenkin valmiiksi talven hankalia kelejä varten 12 tuumaiset talvipyörät pienten pyörien tilalle, jotta rattailla on helpompi kulkea myös muualla kuin auratuilla teillä. Talvipyörien lisäksi tulee ostaa niille adapteri, joilla ne saadaan kiinnitettyä pienten pyörien tilalle. Koskaan ei voi tietää, onko Helsingissä talvella lunta vai ei. Tänä talvena on ollut enemmän kuin viiteen talveen. Ajattelin talvipyöriä hankkiessa, että matkustan kuitenkin Lappiin useamman kerran rattaiden käyttöiän (noin 3 -vuotta) aikana, joten vähintäänkin Lapissa tulen käyttämään niitä. Olen käyttänyt niitä täällä Helsingissäkin jo! Reilu viikko sitten pyrytti lunta oikein kunnolla, joten jouduin palaamaan kotiin ja asentamaan talvipyörät ennen kuin pääsin matkaan.

Talvi Helsingissä

Olen työni ja ihan luonteenikin puolesta erittäin tarkka eri tuotteista ja viilaan niitä tosi paljon. Hankkimani tarvikkeet ovat olleet kalliita, mutta halvemmallakin voi hankkia vastaavia tuotteita. Minulle on tärkeää laatu, käytännöllisyys ja väri. Kaikki nämä samassa suhteessa. Ymmärrän, ettei kaikkia kiinnosta hankkia ylikallista vilttiä tai yhtä markkinoiden kalleimmista lampaantaljoista vaan halvemmallakin löytyy hyviä tuotteita, joilla pärjää Suomen talvessa. Mielestäni on kuitenkin hyvä tuoda esille, että vaihtoehtoja löytyy myös siihen kaikista edullisimpaan malliin, ja voit käyttää mielikuvitusta lastentarvikkeiden kanssa yhtä lailla kuin lastenvaatteidenkin kanssa.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s