Baby, Baby Boy, Finland / Suomi, France / Ranska, Lappi, Suomi / Finland, Travel, United Kingdom / Iso-Britannia, Yleinen, Ylläs

Vauvan ensimmäiset matkat

Poikamme tulee olemaan päivälleen 4kk vanha, kun hän lentää ensimmäisen kerran. Ensimmäinen matka suuntautuu Ylläkselle yhdessä minun, äitini ja isäpuoleni kanssa. Mieheni on tuolloin ulkomailla työmatkalla. En ole pitänyt kiirettä matkustamisen kanssa, koska olen ensin halunnut tutustua lapseen ja totutella elämään hänen kanssaan. Sitä mukaan, kun arki on helpottunut, tunnen että nyt on oikea aika meille. Tottakai minua jännittää, miten lento ja asiat lentokentällä sujuvat, mutta onneksi äitini on apuna ensimmäisellä matkalla.

Kevään aikana minä ja poikani tulemme matkustamaan ainakin kolme kertaa lentokoneella eri matkaseuroissa. Alla tulevista matkoista enemmän. Jokaista matkaa olen miettinyt myös lastentarvikkeiden näkökulmasta ja millaisten varusteiden kanssa matka olisi järkevintä tehdä.

Maaliskuu – Keväthangille Ylläkselle Suomen Lappiin

Ensimmäinen lento: Helsinki – Oulu. Lennämme Ouluun, josta isäpuoleni tulee hakemaan minut, poikani ja äitini autolla. Hän on ajanut koko matkan pääkaupunkiseudulta Ouluun mukanaan kaikki meidän tavaramme sekä pojan uusi iso turvaistuin. Mieheni heittää meidät Helsingissä kentälle ja käytämme vauvan turvakaukaloa autossa. Päädyimme lentämään osan matkaa, jotta pojan ei tarvitse istua autossa satoja kilometrejä. Lennon jälkeen suuntaamme yöksi Kemiin 100km päähän, josta jatkamme seuraavana päivänä matkaa Ylläkselle. Kemin ja Ylläksen etäisyys on noin 250km. Paluumatka kulkee samaa reittiä ja lennämme Oulusta takaisin Helsinkiin.

Tulen hankkimaan ennen matkaa Babyzen Yoyo + -matkarattaat, jotka voi ottaa lentokoneen sisälle ja ne menevät käsimatkatavaroista. En hanki rattaisiin enää 0+ makuuosaa, koska sen painoraja 9kg on meillä jo täynnä. Ratasosaa voi käyttää 6kk eteenpäin. Meillä ei tule 6kk vielä täyteen, joten menemme ”omalla vastuulla” tämän suositusten väliajan, koska muuta vaihtoehtoa ei ole. Tulen käyttämään tässä vaiheessa matkarattaita vain lentokentillä mennessä ja tullessa Helsingissä ja Oulussa. Harkitsin rintarepun ostoa, mutta ainakin vielä tällä erää en hanki sitä. Koska kaikki matkatavaramme kulkevat autossa, otan vain matkarattaiden lisäksi hoitolaukun mukaan koneeseen. Ylläkselle otan isot Cybex Priam -vaununi.

Huhtikuu – Pääsiäismatka Lontooseen, Iso-Britanniaan

Pääsiäisen aikaan suuntaamme viikoksi Lontooseen koko perhe. Olemme ensimmäiset yöt hotellissa ja loput ystävien luona kylässä. Ihanaa päästä pitkästä aikaa ulkomaille! Raskauden loppuaikana en halunnut ottaa mitään riskejä, joten olen ollut viimeksi ulkomailla New Yorkissa viime heinäkuussa. Pääsiäinen on tänä vuonna aika myöhään, joten uskon, että kevät on jo aika pitkällä. Olen ollut Lontoossa aina vain syksyllä ja alku talvesta, joten on kiva nähdä kaupunki myös keväällä. Kew Gardensiin on pakko tällä reissulla päästä!

Lontooseen otan myös Yoyo + -matkarattaat ja siellä ne tulevat olemaan kovassa käytössä, vaikka edelleenkään ikää ei ole 6kk. Liikumme Lontoossa julkisilla, joten turvaistuimelle ei ole tarvetta. Yritämme päästä mahdollisimman vähillä matkatavaroilla. Matkarattaiden ja hoitolaukun lisäksi emme ota muuta… Ellen huomaa vielä ennen matkaa, että joku tietty juttu on pakko saada mukaan. Haluan käydä Lontoossa eri lastentarvikeliikkeissä ja vaatekaupossa, joten eiköhän sieltä tartu kaikenlaista.

Toukokuu – Ystävän luo kylään Annecyyn, Ranskaan

Matkaa Annecyyn ei ole vielä varattu ja aikataulu on vielä auki. Se riippuu ystäväni työmatkoista, jotka selviävät myöhemmin keväällä. Olen kuitenkin äitiyslomalla, joten ajankohdalla ei ole niin suurta merkitystä. Tämä on ensimmäinen matka, jonka teemme kaksistaan pojan kanssa. Onneksi minulla on pari matkaa alla, joten tiedän sitten jo vähän mitä odottaa. Olen ollut Annecyssä kaksi kertaa aikaisemminkin ja se on aivan ihana UNESCO maailmanperintökohde!

Babyzen on ranskalainen merkki, joten mikä parempaa kuin ulkoiluttaa matkarattaita taas tälläkin matkalla. Lennän Geneveen, josta on matkaa Annecyyn noin 45km. Minulle on tuottanut hieman päänvaivaa, miten järjestän turvaistuimen. Otanko turvakaukalon mukaan vai saako sieltä jostain vuokrattua istuimen? Ystävälläni on auto, joten taitamme matkan Genevestä Annecyyn autolla. Selvitän asiaa paremmin lähempänä matkaa. Olen myös miettinyt tälle matkalle rinta-/kantorepun hankintaa, koska lennän pojan kanssa kahdestaan. Täytyy seurata, miten vauva kasvaa ja kehittyy.