Baby, Baby Boy, Nuna Norr, Yleinen

Nuna Norr turvaistuin

Kronologisesti olisi järkevintä esitellä poikamme turvaistuimista ensin Cybex Cloud Q Plus -turvakaukalo. Olen kuitenkin saanut kyselyitä isommasta turvaistuimestamme Nuna Norr:sta sen jälkeen, kun julkaisin kuvan ja videoita siitä Instagramissa. Nuna Norr ei ole vielä kovin tunnettu Suomen markkinoilla, joten aloitan siitä.

Poikamme on  nyt 4,5kk vanha ja käytämme turvakaukaloa jokapäiväisessä käytössä. Tulemme käyttämään sitä niin pitkään kuin painoraja antaa myöten (13kg) tai kunnes ystäväni vauva syntyy loppu kesästä. Sen jälkeen turvakaukalo jatkaa elämäänsä uudessa perheessä ❤ Miksi sitten hankimme jo nyt isomman turvaistuimen? Syy tähän oli, että tarvitsimme Lapin matkaa varten yhden istuimen Helsingissä, kun mieheni vei minut ja poikani lentokentälle omalla autollamme, ja toisen kun laskeuduimme Ouluun ja isäpuoleni tuli hakemaan minut, poikani ja äitini Helsingistä ajetulla autolla. Lento lyhensi matkaa, jotta poikani ei tarvinnut istua koko matkaa Helsingistä Ylläkselle ja takaisin autossa. Pisin matka ennen tätä oli hänelle ollut noin kahden tunnin matka Helsingistä mökillemme Hartolaan.

Nuna Norr turvaistuin

Nuna Norr -turvaistuin on vain selkä menosuuntaan kulkeva istuin, jonka rajat ovat 18,5kg tai 105cm. Norr -istuinta voi alkaa käyttämään jo heti vastasyntyneelle vähintään 40cm lapselle. Miksi ihmiset sitten ostavat turvakaukalon, jos osa isommista turvaistuimista sopii jo vauvalle? Ensinnäkin isompi turvaistuin on aina kiinni autossa. Sitä ei kanneta mukana kuten turvakaukaloa. Olisi hankalaa ottaa aina pieni vauva turvaistuimesta, kun täytyy poistua autosta. Turvakaukalossa vauva kulkee helposti mukana on hän sitten hereillä tai nukkuu. Meidän tapauksessa on käytännöllistä, että jopa niin pientä lasta kuin 4,5kk ikäistä, voi käyttää Nuna Norr -turvaistuimessa. Poikamme on vielä vauva, mutta hän on pitkä (noin 70cm) ja painava. Poika mahtuu kyllä vielä hyvin turvakaukaloon, mutta painoraja saattaa tulla vastaan jo hyvin nuorena. Tällöin voimme siirtää hänet suoraan Norr -turvaistuimeen, joka on hänelle sopivan kokoinen.

Nuna Norr turvaistuin

En tuntenut Nuna Norr -turvaistuinta ennen sen meille tuloa entuudestaan. Olin ajatellut, että haluan jonkun railakkaan värisen isomman istuimen, mutta värivaihtoehtoja oli vain musta ja harmaa. Muoviosat ovat mustat. Olin kuitenkin positiivisesti yllättynyt, kun turvaistuin saapui meille harmaana. Se näytti erittäin tyylikkäältä sekä laadukkaalta. Istuimen mukana tulee toiset kankaat, joita voi käyttää kesän kuumilla keleillä. Kankaat ovat hengittävästä mesh-kankaasta ja samanväriset kuin itse istuin. Turvaistuimessa on myös pienennin pienelle lapselle. Käytin pienennintä matkallamme osittain silloin, kun ajoimme pitkiä välimatkoja ja olin pukenut lapselle vain Ruskovillan merinovillaisen välihaalarin ja kypärälakin. Toppapuvun kanssa olisi ollut liian ahdasta.  Norr on i-Size -hyväksytty isofix-kiinnitteinen istuin, joten se vaatii autosta isofix-kiinnittimet. Isofix-kiinnityksen lisäksi istuimen tukijalka lasketaan maahan. Erillisiä alakiinnitysvöitä ei tarvita. En ole käyttänyt istuinta vielä omassa autossamme (BMW X1), ainoastaan äidin ja isäpuolen autossa (Volvo XC60 (?)). Norr on läpäissyt myös vapaaehtoisen ruotsalaisen Plus-testin, joka on tiukempi testi kuin mikään muu. Tämä lisää vielä omaa hyvää mieltä kuljettaa lasta juuri tässä kyseisessä turvaistuimessa!

Nuna Norr turvaistuin

Norr kääntyy telakkansa päällä, jotta lapsi on helpompi kiinnittää siihen sivusta. Kaltevuus säätyy seitsemään asentoon. Myös pääntuessa ja viisipistevaljaissa on seitsemän korkeutta, joita voi säätää lapsen kasvaessa. Viisipistevaljaiden metalliosat voi kiinnittää istuimen sivuihin, jolloin ne eivät jää lapsen pepun alle. Norr:n rungossa on metallivahvistus ja sivutörmäyssuojat sekä aukot, joista ilma pääsee kiertämään (kyseiset aukot näkyvät toisessa kuvassa).

Nuna Norr turvaistuin

Mitä pidin Nuna Norr -turvaistuimesta? Yleisesti ottaen se on minusta laadukas, helppokäyttöinen ja toimiva. Ainoa asia, mikä häiritsi oli viisipistevaljaat. Kyse ei ole siitä, ettenkö haluaisi käyttää valjaita, koska haluan. Ongelma on vain siinä, että valjas pääsee kiertymään muoviosan (lukko-osa) alla väärään asentoon. Uskon kyllä, että valjaiden ja talvivaatteiden kanssa tulee hiki itse kullakin riippumatta siitä, mikä istuin on kyseessä 🙂 Muuten odotan innolla sitä, että otamme istuimen jokapäiväiseen käyttöön. Tällä hetkellä olen usein jo alkanut irrottaa lapsen turvakaukalosta ja kannan hänet sylissä mukanani ellei kyse ole pidemmästä kauppareissusta. Kohta ei ole siis enää syytä, miksi en käyttäisi Nuna Norr:ia. Poika myös vaikutti viihtyvän turvaistuimessa ja nukkui pari tuntia putkeen siinä pidemmillä pätkillä!

Ps. Nunan Suomen edustaja tulee olemaan Lapsimessuilla 12.-14.4.2019 Helsingin Messukeskuksessa. Itse menen tänä vuonna asiakkaana. Viime vuonna juuri Lapsimessuilla minulla oli harvoja raskauden aikana olleita pahoinvointipäiviä ja en pystynyt keskittymään muuhun kuin siihen, että löytäisin jostain itselleni pehmiksen 😀